Nagy terveket szövöget Israel Adesanya
MMA

Nagy terveket szövöget Israel Adesanya


Bár Israel Adesanya (18-0) a középsúlyban vitézkedik jelenleg friss bajnokként, de volt ő már nehézsúlyú bajnok is kick-boksz-ban.

Méghozzá kétszer.

Szóba került egy superfight az „ikertestvérével”, Jon Jones-szal, de egyelőre úgy néz ki, „Stylebender” címet szeretne védeni, nem ugrik bele tehát abba a hibába, melybe sokan mások (igen, arra az emberre gondolok itt).

Mint ismeretes, Yoel Romero-t hívta ki a nigériai szupersztár, akinél félelmetesebb ellenfél szó szerint talán nincs is a UFC-ben.

Ott van még Paulo Costa és újonnan Jared Cannonier is potenciális ellenfélként, tehát elég izgalmas jelenleg a középsúly ahhoz, hogy ne kelljen „szintet lépnie” Izzy-nek, aki még csak a múlt hónap elején nyerte meg a középsúlyú bajnoki övet, de a rajongók legszívesebben már most hetente odaállítanák mindenki elé, annyira fantasztikusak a bunyói (és persze a bevonulásai is).

“Szeretném megvédeni a címem az összes középsúlyú ellen, aki nagy veszélyt jelent rám, még azelőtt, hogy felmennék félnehézbe. Ha Jon Jones bunyózni akar velem, akkor le kell jönnie középsúlyba. Van egy tervem. És én végre szoktam hajtani a terveimet, szóval nem fog tudni átcsábítani jelenleg félnehézsúlyba.

Először a rám leselkedő gyilkosokat akarom elintézni, mielőtt szétrúgom Jon Jones seggét.”

Állítása szerint tudja, hogy „Bones” azért akar küzdeni vele most, mert még viszonylag új arc a UFC-ben.

“Ugyanazt akarja csinálni velem, amit Mayweather csinált Canelo-val. Floyd akkor bunyózott Alvarezzel, amikor még a szárnyait bontogatta, így jó korán elcsíphette. Azért akarja ezt Jones, mert tudja, hogy minden kibaszott alkalommal egyre jobb és jobb bunyós leszek.

Adok neki egy dátumot: 2021. Addigra megtisztítom a középsúlyt, és hacsak nem bukik le mikrogrammokkal, vagy valami faszsággal, akkor bunyózni fogok vele. De csak rajta áll, hogy addigra marad a UFC-ben, vagy sem.”

Israel hihetetlenül aktív: míg sokan egy év alatt kétszer-háromszor bunyóznak (sokan csak egyszer), addig ő az első évében lenyomott (szó szerint) 5 fightert.

“Ugyanezt csináltam kick-boxban, majd bokszban is. Először megtisztítottam egy súlycsoprotot, aztán feljebb mentem eggyel. Ő megcsinálta ezt? Nem.”

Ez után az interjú után már tudom azt is, kihez lehetne hasonlítani Adesanyát:Szólj hozzá