Na még egyszer: Ricardo Lamas ellen térhet vissza B.J. Penn
MMA

Na még egyszer: Ricardo Lamas ellen térhet vissza B.J. Penn


A cél: október, Manila.Ismét körvonalazódni látszik B.J. Penn visszatérése, talán ezúttal lesz is belőle valami.

A UFC egy Ricardo Lamas elleni mérkőzést akar összehozni Penn-nek a Fight Night 97 főmeccsére, a Fülöp-szigetekre, Manilába. A gálát október 15-én rendezik, az összecsapás pedig pehelysúlyban lenne.

A korábban könnyű- és váltósúlyban is világbajnoki övet szerző Penn év elején jelentette be visszatérését, akkor azt mondta, nagyon motivált, hogy 145 fonton is felérjen a csúcsra, és ezzel MMA-történelmet írjon. A visszatérést azonban több dolog is nehezítette: a Prodigy először Dennis Siverrel mérkőzött volna, de a német lesérült. Helyette Cole Miller érkezett, akivel Penn a UFC 199-en csapott volna össze, a meccset azonban le kellett fújni, mert a hawaii legenda vétett az USADA doppingellenes szabályai ellen, még ha nem is tiltott szerrel, hanem tiltott módszerrel.

Penn március 25-én, egy versenyidőszakon kívüli doppingteszt során beismerte, hogy 50 ml-t meghaladó sóoldatot töltött vissza hatórás perióduson belül, ami vétség, mert így elfedhetők a tiltott szerek nyomai. A hibáért B.J.-t hat hónapos eltiltással büntették, mely szeptember 25-én jár le.

Ez az eset egyébként azért volt kínos, mert a bunyós korábban beszarinak nevezte az infúzióhasználókat, kijelentve, hogy ő sohasem folyamodott ilyesmihez.

Penn 2014. óta nem küzdött, és 2010. óta nem győzött. Lamas legutóbb a UFC 199-en mérkőzött, akkor egyhangú pontozással kikapott Max Hollowaytől.

A UFC Fight Night 97 lesz a promóció második látogatása a szigetországban, a 2015-ös, Frankie Edgar vs. Urijah Faber szupermeccsel fémjelzett UFN 66 után.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá