Moicano edzője felszólalt tanonca „kiszámítható” teljesítményével kapcsolatban
MMA

Moicano edzője felszólalt tanonca „kiszámítható” teljesítményével kapcsolatban


Az ötödik helyen rangsorolt pehelysúlyú brazil Renota Moicano nem éppen így képzelte a hétvégi szereplését a UFC Greenville gáláján, ugyanis koreai ellenfele Chan Sung Jung (becenevén „A Koreai Zombi”) nem egész egy perc alatt intézte el. Moicano a hétvégén aratott esetleges győzelmével közel kerülhetett volna a címmérkőzéshez is, de a kapa nyele visszafele sült el. Hogy mi is történt pontosan azt Moicano edzője, Gabriel de Oliveira kommentálta.

„Nem beszélhetünk semmilyen analízisről. Igazából küzdelemről sem, mert nem is volt.” Mondta Oliviera. „Még mindig elképedve állunk a történtek után, mert ez volt Renato egyik legjobb felkészülése. Ami történt, az teljességgel megmagyarázhatatlan. Talán nem is technikai hibát vétett – mert technikailag nagyon kifinomult – sokkal inkább a kiszámíthatóság lehetett a baj.” Folytatta Oliveira.

„Nem úgy teljesített, ahogy kellett volna. Talán túlságosan visszafogott volt és a „jab”-et is tanulmányozták, ez szinte biztos. Az ellenfél begyakorolta Renato egyik kedvenc mozdulatát, ami elől kihajolt és kontrázott egy jobb egyenessel.” Tette hozzá Moicano edzője.

„Koncentráltnak kell lenned oda bent. Vissza fogunk menni az edzőterembe, de előtte hagyjuk Renatot pihenni egy kicsit. Ezt követően újraértékeljük az edzéseink némelyik aspektusát.” Folytatta Oliveira.

„Rendben volt, minden jól alakult. A visszatöltés is sikerült és higgadt volt a mérkőzés előtt, mint mindig. Nem tudom megmagyarázni a történteket. Öt menetre készültünk és ezt is vártuk. Oda-vissza akciókat vártunk, de végül egy ütést sem tudott bevinni sajnos. Igazából egy olyan ütés okozott meglepetést, amire mi is készültünk.” Egészítette ki mondanivalóját Oliveira.

„Dolgoztunk rajta és tudtuk, hogy időzíteni fog a „jab”-re és egyenessel akarja majd kontrázni. De nem tudom, egyszerűen nem tudom mi történt a küzdelem alatt. Renato nem húzta meg a ravaszt és nem indult meg. Lehetséges, hogy megzavarta őt valami. Nehéz most ezt megemészteni, hogy őszinte legyek. Mindennel számoltunk a bunyót megelőzően, de ezt valahogy nem sikerült átültetni az éles küzdelembe.” Zárta végül gondolatait Oliveira.

A mérkőzést megnézve egyet kell, hogy értsek az edzővel, mert Moicano mozdulata valóban nagyon suta és kiszámítható volt és az is biztos, hogy Jung jól felkészült belőle. Nyilván nem akart úgy járni, mint Swanson, aki földet fogott Moicano paradésan időzített „jab”-e után.

Az így előzőleg a tízedik helyen rangsorolt Jung most nagyon szépet ugrott a pehelysúlyú rangsorban és gyakorlatilag Moicano ötödik helyét kéne átvennie…gyakorlatilag...

Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy Jeremy Stephens gyorsan be is jelentkezett Jungért és őszintén remélem, hogy Shelby és csapata összehozza nekünk ezt a küzdelmet.

Tuti, hogy te is néznéd.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá