MMA-bunyósok a bécsi terrortámadás főhősei

MMA-bunyósok a bécsi terrortámadás főhősei


Mint azt bizonyára tudjátok ti is, tegnap este 8-kor terrortámadás történt tőlünk nem is olyan messze, Bécsben. A hírek szerint 7 ember szenvedett életveszélyes sérüléseket lövésektől és szúrásoktól, de összesen 17-en sebesültek meg.Egyre több részlet derül ki az ügyről – többek között az is, hogy két MMA-bunyós volt az este két főhőse. Két török fiatalemberről van szó, Tayyip Gültekin-ről és Mikail Özen-ről (profi mérleg: 1-2), akik Bécsben élnek.

Amikor meghallották a lövéseket, nem menekülni kezdtek, hanem a hangok irányába indultak. Látták, ahogy az egyik támadó felé tart egy idősebb nő, aki valószínűleg azt sem tudta, hol van, vagy mi történik. A két jó barát biztonságos helyre vitte őt, aztán szemtől szembe találták magukat a merénylővel.
"Miután a nőt egy közeli étterembe vittem, a terrorista rám mutatott a fegyverével. Ekkor, a reflexeimnek köszönhetően a földre vetettem magam, cikk-cakkban futottam el." – mondta Gültekin.

A hősies harcost így "csak" vádlin lőtte a fegyveres.

Még ekkor sem kezdett el magával foglalkozni: Özen-nel együtt beültek az autójukba, és a legközelebbi rendőrőrsre hajtottak. Nem sokkal később a sérülés ellenére segítettek egy rendőrnőnek is, akit a szemeik előtt lőtt meg az egyik ISIS-es terrorista: ők menekítették ki a golyózáporból, és elvitték egy mentőautóig, vagyis megmentették az életét.

"Török származású muszlimként a terror minden formájától undorodunk, és kiállunk Ausztriáért, kiállunk Bécsért.” – tette hozzá a kevert harcművész.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá