Minden jel arra utal, hogy meg kéne tennie, Rashad Evans mégsem vonul vissza
MMA

Minden jel arra utal, hogy meg kéne tennie, Rashad Evans mégsem vonul vissza


Vékony a mezsgye a vakmerőség és a bátorság között.

Rashad Evans négy meccset vesztett el zsinórban. 38 éves, és már csak árnyéka régi önmagának, meccset 2013 óta nem tudott nyerni, térde pedig már romokban. Minden jel arra utal, hogy abba kellene hagynia a versenyszerűen űzött MMA-t, a UFC egykori félnehézsúlyú világbajnoka viszont nemrég meghozott egy elég necces döntést: ha törik, ha szakad, de nem adja fel.
"Nem vonulhatok vissza így. Sosem békülnék ki magammal, ha megtenném. Minden éjjel a plafont nézném, és nem tudnám elfogadni a valóságot.” – mondta a napokban Suga.Miután Evans simán kikapott Ryan Badertől pontozással, Glover Teixeira pedig merevre ütötte őt, úgy döntött, hogy egy súlycsoporttal lejjebb, középsúlyban próbál szerencsét. Itt szűken ugyan, de kikapott Daniel Kelly-től és Sam Alvey-től is, tehát nem nagyon jött be neki a dolog.


Suga most megint azon filózik, hogy visszatér oda, ahová tartozik, vagyis félnehézbe.

Erre a döntésre még aludnom kell párat, de úgy érzem, a félnehézsúlyban több energiám volt.Az mindenesetre elmondható, hogy a kevert harcművészeknél most az a trend, hogy kezdenek a saját, normális, hétköznapi életben is viselt súlyukhoz hasonló súlycsoportban versenyezni. Ezt tette Conor McGregor, Rafael dos Anjos, és nemrégiben Paige VanZant is. Eddig mindenki "csalt" azzal, hogy inkább átesett egy idegőrlő, egészségtelen és veszélyes fogyasztáson azért, hogy kisebb súlyú ellenfelekkel kelljen küzdeni.
Evans 2018 elején térne vissza, de jelenleg még nem tudni, ki ellen, melyik súlycsoportban. Igazából nagyon ritka, hogy valaki négy elvesztett UFC-s meccs után vissza tudjon térni a győztesek táborába, Frank Mir-en kívül nem is emlékszem olyan bunyósra, aki ezt meg tudta tenni. Nem véletlenül volt egy ideig bevett szokás a UFC-nél, hogy három zsinórban elvesztett meccs után repült a promóciótól egy-egy delikvens. Andrei Arlovski tartja a negatív rekordot most az aktív nagy nevek között, neki 5 egymás után elvesztett meccse van, de a UFC-nél valószínűleg még adnak neki egy utolsó utáni utolsó esélyt.

A négymeccses vesztesek táborába került nemrég a 39 éves Hector Lombard, előtte pedig Travis Browne sodródott zátonyra.

Szerintetek Suga inkább vakmerő, vagy bátor?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá