Minden idők legjobbja?
MMA

Minden idők legjobbja?


Mighty Mouse megcsinálta, és nem is akárhogyan.Kansas Cityben rendezték a UFC on Fox 24-et, ahol nagy meglepetések születtek. A legnagyobbat nevezhetjük ajándéknak is, Demetrious "Mighty Mouse" Johnsonnak nem az első, hanem a harmadik kiemeltet, Wilson Reis-t kellett megvernie ahhoz, hogy tizedjére is megvédje az övét, és ezzel beállítsa Anderson Silva rekordját. Meg is verte, de nem holmi pontozással, a biztosra menve, hanem egy igazi bajnokhoz méltóan, idő előtti finissel – utólag meg is kapta érte a Performance of the Night különdíjat.

A meccs három menetig tartott ugyan, de ez nem azt jelenti, hogy a címvédő nem bírt volna el Reis-szel, inkább azt jelzi, hogy a kihívó mennyire akarta a bajnoki címet, brutális támadásokat élt túl, Johnson nem hagyta őt élni, és a karját is kitörte volna, Wilson nem adja meg magát.Sokat elárul a meccsről, hogy Mighty Mouse arcán egy darab horzsolás, vérömleny sem keletkezett. Dana White szerint ezek után nehéz Mighty Mouse-t nem minden idők legjobbjának hívni, és ebben van némi igazság.

Rose Namajunas vs. Michelle Waterson

Az előmeccsen Rose Namajunas esett neki a Karate Hottie-nek, Michelle Watersonnak, de beceneve ellenére a karatés csinoska kikapott állóharcban is. Az első menet végén bekapott egy nagy ütést Rose-től, a második mondhatni egy ugyanilyennel kezdődött, csak ezt követően jött még egy gyönyörű, tiszta fejrúgás, amitől Karate Hottie-kénk úgy dőlt el, mint egy zsák.Namajunas pár másodperccel később kihasználta, hogy Waterson kétségbeesetten elkezd támadni, ráugrott a hátára, és behúzta a hátsó nyakfojtást 2:47-nél.

Robert Whittaker vs. Jacaré

Ronaldo "Jacaré" Souza nagy reményekkel érkezett Kansas Citybe, hiszen már régóta fáj a foga a középsúlyú trónra, és Robert Whittaker nem lépcsőfok, hanem egy nagy ugródeszka lett volna neki a célja felé. A brazil nem a címmeccs közelébe, hanem egy sáros pocsolyába landolt. Ő a földharcot próbálta erőltetni, ellenfele pedig az álló bunyót. Whittaker kitűnően védte Jacaré földreviteli kísérleteit, esze ágában sem volt lemenni vele a földre.A második menetben minden a feje tetejére állt: Whittaker egy brutális erejű jobbossal a földre terítette Souzát, és ekkor természetesen már örömmel ment utána a földre, hogy meglegyen az idő előtti kivégzés.Jacaré ezt még túlélte, de ahelyett, hogy guardból próbált volna valamit varázsolni, felállt, és úgy folytatta a bunyót. Hiba volt. Whittaker újra eltalálta őt, ezúttal egy felütéssel és egy fejrúgással, a brazil próbált visszatámadni, de eredménytelenül. Jött még egy fejrúgás Roberttől, Jacaré megint a földre zuhant, ahol kőkemény ground-and-poundot kapott, Mario Yamasaki mentette meg testi épségét.

Alexander Volkov vs. Roy Nelson

Az első menet vége alapján ez lehetett volna az est meccse. A srácok nagyon kemény adok-kapokra hajtották a fejüket 13 másodperccel a vége előtt, egyik bombát követte a másik, mindketten találtak, öröm volt nézni.Ezután Nelson sajnos lelassult, eseménytelen percek következtek. Jöttek a dzsebek Volkovtól, amire az amerikainak nem volt ellenszere. A harmadikban az orosz rúgásokkal tartotta a távolságot Nelsontól, aki nagy parasztlengőkkel próbálta megnyerni a meccset, de ez nem jött be neki, kikapott egyhangú pontozással.

Tom Duquesnoy vs. Patrick Williams

Ez a Tom Duquesnoy (15-1) most debütált a UFC-ben, és nagyon odatette magát. Szanaszét verte ellenfelét a másodikban, aztán spárgázott egyet, de úgy, ahogy azt rajta kívül csak Jean-Claude Van Damme tudja. Rá nagyon oda kell figyelni a közeljövőben, még csak 23 éves, nagyon jó mérlege van, egy rakás idő előtti finissel.

Összességében jó gála volt ez, a meccseket itt tudjátok visszanézni teljes terjedelmükben.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá