Megszületett minden idők legdurvább súlytévesztése a UFC-ben!
MMA

Megszületett minden idők legdurvább súlytévesztése a UFC-ben!


Rafael "The Turn" Alves (19-9) maradandót alkotott, csak épp nem pozitív, hanem negatív értelemben. A pehelysúlyú, 145 fontos limitbe kellett volna beférnie, ami azt jelenti, hogy maximum 146 fontot mutathat a mérleg, amikor rálép (1 font súlytévesztés még megengedett).

Ehelyett – és most kapaszkodj meg – 157,5 fontot mutatott.

Ezzel sikerült még a következő súlycsoport, a könnyűsúly felső limitét is túlszárnyalnia, azaz pehelysúlyú ellenfele, Pat Sabatini ellen váltósúlyúként léphet csak ketrecbe. Ez már az a szint, amire azt mondjuk, a bunyót el kell törölni. Ekkora hátránnyal nem lehet indulni. Annak rendje és módja szerint a UFC törölte is a bunyót a card-ról.

Ez egy szép, kövér, 11 és fél fontos súlytévesztés, ami minden idők egyik legdurvábbja. Szerencsétlen brazil már akkor elsírta magát, mielőtt mérlegre lépett volna, tudta ő is, hogy nagyon nagy a baj, és óriási negatív hatása lesz ennek a súlytévesztésnek a karrierjére nézve. Amint meghallotta a számot, mondta, hogy "sorry".

Álom fizikum az övé egyébként, sokan ölnének egy ilyen genetikáért, de most nem nagyon lennénk a bőrében.Ez minden idők legnagyobb súlytévesztése. A korábbi negatív rekordot Rumble tartotta 11 fontos súlytévesztéssel, ez most fél fonttal megdőlt. Átszámítva ez 5.2 kilót jelent egyébként.

Ami viszont jó hír, hogy Derrick Lewis és Curtis Blaydes is hozta a súlyát.

MÉMCUNAMI INCOMING!!!


"Haver, MI A FASZ történt????!"

Ben Rothwell köldöke című mémoldal bohóccal ábrázolta Rafael-t: 


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá