Mielőtt profinak állnál, ezt olvasd el!
MMA

Mielőtt profinak állnál, ezt olvasd el!


Profi bunyósnak állni igen komoly döntés.

Rengetegen játszanak el a gondolattal, néhányan meg is lépik, de csak keveseknek adatik meg a sikeres profi karrier. Din Thomas nemégiben az Instagramon üzent azoknak, akik a nagy lépés előtt állnak.

Din Thomas neve mostanában Dana White Lookin’ for a Fight showjából lehet ismerős. Amellett, hogy az UFC elnökének spanja, stand up komikusként keresi a kenyerét, illetve ha éppen nem, akkor valamelyik BJJ akadémiáját vezeti. Fekete övét Ricardo Liboriotól vehette át. Ezen felül egy 16 éves MMA karrier van mögötte – 1998-2014 – amely időszak alatt 26-9- (1)-es mérleget bunyózott össze.

Legyőzte többek közt Jens Pulvert, Matt Serrát és Clay Guidát is annak idején, de B.J. Pennel is volt egy közös jelenésük az Oktagonban. Jelenleg pedig több bunyós felkészülését is segíti. Ennyi tapasztalattal a háta mögött talán érdemes lehet odafigyelni a szavaira. Lássuk hát!
„A harcosok más bunyósoktól inspirálva lépnek be ebbe a játékba. Nézed ezeket az arcokat és azon gondolkodsz, hogy igen, ez az amit csinálni akarok. Meg tudom csinálni. Akik bennem ilyen gondolatokat ébresztettek, Royce Gracie, Pele és Mach Sakurai voltak. A mostani generációt Conor McGregor, GSP és TJ Dillashaw inspirálja. Más szakmáktól eltérően azonban nincs jól meghatározható tervrajza annak, hogy mi kell ahhoz, hogy bunyós lehess.

Van egy csomó dolog, amit nem tudsz és még több, amit senki nem fog neked elmondani, miközben a vágyott célt kergeted. Nem mondják el, hogy a promóterek nem a barátaid. Ők csak pénzt akarnak keresni, akik azért bérlik fel a harcosokat, hogy pénzt keressenek nekik, függetlenül attól, hogy milyen jól is bunyózik az adott versenyző.

Nem mondják el, hogy potenciális menedzserek fognak legyeskedni körülötted, akik egy álmot akarnak rád sózni. Ezek a menedzserek nem fognak tenni semmit érted, de a szerződés minden betűjét betartatják veled. Odáig jutsz, hogy te kötöd a saját üzleteidet és a menedzsered tartja a markát a szerződésben lefektetett 20%-ért.

Azt sem fogod hallani, hogy az első edződ volt az egyetlen, aki valóban törődött veled, de te összetöröd a szívét azt gondolván, hogy máshol kell keresned a boldogulást. Ő pedig a többi feltörekvő tanítványával már úgy fog bánni, mint az odaégetett szalonnával, köszönhetően a fenti tapasztalatnak.

De azt is meglehet, hogy az első edződ sz...rt sem tud és te vele maradsz, mert attól félsz, hogy összetöröd a szívét. Bárhogyan is, de csak a saját fejlődésedet nehezíted meg.

Tapasztalatból jössz rá majd arra is, hogy az edzőpartnereid utálni fognak, vagy féltékenységből, vagy a karriered miatt vagy, azért a figyelemért, amit az edzőtől kapsz. Persze az is lehet, hogy te leszel az, aki utálkozik.

Nem fogsz arról sem hallani, hogy sérülés esetén nem lesz pénzed kifizetni a számlákat, mert az edzésen kívül nem csinálsz semmi mást. És, ha már pénz, a szponzori pénzek, nem ingyen pénzt jelentenek. Az üzletembereket nem érdekli a karriered, ők azokat az arcokat akarják akikkel el lehet adni a termékeiket.

Egy csomó mást sem mondanak el neked és minden egyes alkalommal, amikor magadtól jössz rá valamire, az mindig elrabol egy kis darabot a lelkedből ... amíg az egész oda lesz. Aztán visszavonulsz, de meglátsz egy újabb Conor meccset, ami feltüzel, ismét.

Visszatérsz, de nem tudsz megfelelni az elvárásaidnak, mert amíg visszavonultál a sport túlhaladt rajtad, de ez sem szegi kedved és megpróbálod újra.

Figyeljetek oda!”


Szólj hozzá