Miafasz: ez a thai srác beérte Mayweather 50-0-s álommérlegét

Miafasz: ez a thai srác beérte Mayweather 50-0-s álommérlegét


Nagyon durva dolog történt tegnap, azaz április 2-án, szerdán. Beállították Floyd Mayweather 50-0-s mérlegét.

Hölgyeim és uraim, ideje, hogy megismerjék a thaiföldi Wanheng "Thailand Dwarf Giant" Menayothin-t, aki tegnap kiütéssel tartotta meg veretlenségét élete 50. profi bokszmérkőzésén.

Rocky Marciano 1955-ben állította be a megdönthetetlennek tűnő 49-0-s mérleget, miután kiütötte Archie Moore-t egy 15 menetre tervezett meccsen, 32 évesen. Ezt a bűvös számot 2017-ig senki sem tudta (bár asszem volt valaki, de lehet, hogy erre rosszul emlékszem, vagy hoax az egész, amit egyszer hallottam) megdönteni, mindenkinek beletört a bicskája. Lehet, hogy Floydnak is beletört volna, ha nem egy kezdővel bokszol (bocs, Conor), de ez talán nem számít.

Mayweather 50-0-s álommérlegének beállítására nem kellett újabb 62 évet várni, mindössze 8 hónapig tartott ez a "privilégium". Menayothin mini flyweightben védte meg címét, és ha szeretitek a számmisztikát, ezt is szeretni fogjátok: 32 évesen, vagyis pontosan annyi idősen, mint Rocky, amikor utolsó bokszmeccsét vívta.

Bár a thai bokszolónak (és nem thaibokszoló! :D) kevesebb kiütése van, mint az imént említett két legendának (Floyd: 27, Menayothin: 18, Rocky: 43 – ebből a szempontból Rocky messze felülmúlja mindkettejüket, nagyon durva, kicsapott majdnem mindenkit – a szerk.), és nem voltak olyan durva ellenfelei, azért 50-0-nál már ezek az apróságok talán nem is számítanak, hiszen profi meccsek voltak egytől egyig (forrás).

Wanhengnek ráadásul ilyen fiatalon megvan az esélye arra, hogy tovább növelje az 50-0-t.

Hallunk még felőle a jövőben, úgy érzem.

 


Szólj hozzá