Megy a balhé: a UFC bannolta a Cris Cyborgot férfinak nevező JacksonWink fotóst

Megy a balhé: a UFC bannolta a Cris Cyborgot férfinak nevező JacksonWink fotóst


A Holly Holm-ot felkészítő csapat fotósa nagy pácban van egy Cris Cyborgot férfinak nevező Instagramos poszt miatt.

A JacksonWink MMA hivatalos fotósa, Mark Aragon nem örökíthet meg pillanatokat többé a UFC rendezvényein – közölte a UFC nemrég. A szervezet közleményben fejezte ki felháborodását az ügy miatt, és kijelentette, hogy nem tolerálja az ehhez hasonló megnyilvánulásokat.

Aragon olyanokat írt Cyborgról, miután csapattársa kikapott tőle szombaton, hogy "ez a srác kemény, mint a kő", és többször is "he"-nek nevezte a posztban "she" helyett:


View this post on Instagram

It is not acceptable for an official representative of @hollyholm @jacksonwink_mma to call me transgender following my Fight. Their official photographer was given a backstage credential to attend the @UFC and I expect an apology or their ability to get credentials for future UFC events to be affected by these actions. @ma2_media 🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷🇧🇷 Não é aceitável que um representante oficial da @hollyholm @jacksonwink_mma me ligue transgênero na sequência da minha luta. Seu fotógrafo oficial recebeu uma credencial de bastidores para participar do @UFC e espero que uma desculpa ou sua capacidade de obter credenciais para futuros eventos do @ufc_brasil sejam afetadas por essas ações.

A post shared by Cris Cyborg C⭐️B (@criscyborg) on


A posztot a fotós nem sokkal a publikálás után törölte, de nem úszta meg a dolgot, a bloodyelbow.com egyik alkalmazottja lelopta az Instagramról a bejegyzést. Cyborg-hoz is eljutott a hír természetesen, és nyilvános bocsánatkérést követelt a fotóstól és a JacksonWink-től egyaránt. Ez megtörtént, Aragon azt írta, hogy hirtelen felindulásból, dühében írta azokat a sorokat, elnézést kért Cyborgtól, beismerte, hogy nagyon szégyelli magát a szövegért, de időközben Cyborg azt kérte a UFC-től, hogy büntessék meg Aragont.


És mint most kiderült, ez is megtörtént, bocsánatkérés ide, vagy oda.

Az edzőterem – ahol nyáron S. Kovács Ádám, AKA td_skovax is járt – hivatalos Facebook-oldalán az olvasható, hogy a csapat egyáltalán nem kér bocsánatot Aragon szavaiért, méghozzá azért, mert az egyik csapattag állítólag hallotta, hogy Cyborg lekurvázza Holmot, és hogy jóízűt nevet azon a képen, ahol az látható, hogy _szemen rúgja_ Holly-t. Erről a képről van szó by the way:Hát, én ezen nem nevetnék, az biztos. Na de vissza a JacksonWink poszt szövegéhez:
"Holly teljesítményén is nevettek Cyborgék. Aragon a psoztjában Cyborg régi doppingügyére utalt (Cris bukott már le anabolikus szteroiddal –a szerk.), és gondolkodás nélkül cselekedett, amikor posztolt. Sajnálja, hogy a JW-t ilyen helyzetbe hozta. Gratulálunk Cyborgnak, és várjuk a visszavágót."

Az MMAFighting.com az egészhez hozzátette, hogy tavaly novemberben a JacksonWink lájkolt egy olyan posztot az Instagramon, amelyben Aljamain Sterlinget rasszista jelzőket tett valaki, de a csapat posztolt már egy olyat is, ami egyértelműen transznemű ellenes volt.

Aragon egyébként ezen a képen látható:Na jó, csak vicceltem.

Itt van, a bal oldalon:Aragon


Szólj hozzá