Megnyerte élete első MMA mérkőzését a legrangosabb női ökölvívó

Megnyerte élete első MMA mérkőzését a legrangosabb női ökölvívó


Claressa "T-Rex" Shields-nél rangosabb női ökölvívó még nem bunyózott MMA-ban. A 12-szeres világbajnok bokszolót a PFL igazolta le, és egy veterán bunyóssal rakta össze, rögtön bedobta a mélyvízbe. Ellenfelének, Brittney Elkin-nek ugyanis volt már 9 profi MMA bunyója, Shields-nek pedig még egy sem.

Brittney fizikuma nagyon komoly: szálkás, magas fighter, azonban a mérlege nem túl rózsás, 3 nyert és 6 vesztett mérkőzése volt a meccsig, ami megmagyarázza, miért tették őket össze egymással

A 26 éves amerikai bokszlegenda a Jackson-Winkeljohn Academy-ben készült a megmérettetésre, többek között Jon Jones segítségével.

Az első menet nem az övé volt. Brittney hamar levitte a földre, ahol gyakorlatilag egy fehér öves csapott össze egy barna övessel, Elkin mount pozícióból kontrollálta az újoncot, a menet végén pedig megmutatta neki, milyen egy ground-and-pound élesben:

"T-Rex" túlélte a sport legkellemetlenebb pozícióját. A második menet jobban kezdődött neki, megcsillogtatta boksztudását, kiforrott ütésekkel operált, egy jobbossal keményen eltalálta ellenfelét. Elkin megpróbálta levinni a földre, ami ellen nagyon jól védekezett Claressa, azonban itt elkövetett egy hibát.

Ahelyett, hogy újra leállt volna vele bokszolni, gyakorlatilag követte a földre Elkint, aki ismét a hatalmába kerítette. Shields Brittney alá került, ahonnan ismét nem tudott szabadulni, ismét meg lett nyomorgatva. Egy karfeszítést viszont ügyesen kivédett, utána ő került top pozícióba és keményen megsorozta Brittney-t.A kétszeres olimpiai aranyármes bokszoló a sportból hozott még egy irigylésre méltó előnyt: állóképességet. Elkin sokkal fáradtabb volt a harmadik menetben, mint ő, és ezt Shields kihasználta, most ő került top pozícióba egy elvétett takedown után.

Itt visszaadta a kölcsönt, és szinte folyamatosan sorozta Elkint, aki a lábába kapaszkodva próbált túlélni. Claressa egyik ütése elérte 30 km/órás sebességet is, ami egészen elképesztő, az egész gálán ez volt a harmadik leggyorsabb ütés, a férfi bunyósokat is beleértve!

A bíró megelégelte Brittney inaktivitását, és amolyan kegyelemdöfésként leállította az egyoldalúvá vált mérkőzést. Shields TKO-s győzelmet aratott élete első profi MMA bunyóján.

Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteget tanult a meccsen, kíváncsian várjuk a folytatást.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá