Megint lemegy egy súlycsoportot Frankie Edgar?
MMA

Megint lemegy egy súlycsoportot Frankie Edgar?


Úgy látszik, hogy Frankie továbbra sem tett le arról, hogy újra bajnok legyen, így miután pehelysúlyban nem sikerült övet szereznie, lehet, hogy legközelebb Cruz ellen próbálkozik.„The Answer” legutóbb a történelmi UFC 200 gáláján lépett ketrecbe, méghozzá azzal a szándékkal, hogy Aldo legyőzésével ő legyen Conor következő kötelező kihívója a pehelysúlyú övért, de egyhangú pontozásos veresége azt jelentette, hogy erre még egy darabig ismét várnia kell. Márpedig a jelek szerint nem szeretne, ezért komolyan fontolóra vette, hogy megint lejjebb ugrik egy súlycsoportot, hogy a 135 fontos mezőnyben próbálkozzon. Bár erről nem maga az érintett, hanem annak edzője, Mark Henry nyilatkozott:
„Frankie az egyik legjobb bunyós, aki valaha élt ezen a földkerekségen. Sok ember még mindig nem akarja elhinni, hogy ő valójában inkább harmatsúlyú bunyós, aki mindig nagyobb súlycsoportokban próbált meg érvényesülni. Könnyűsúlyban sikerült bajnoki címet nyernie, és ehhez legutóbb is nagyon közel állt. A magam részéről azt szeretném, ha a lehető legrövidebb úton jutna ismét kihívói státuszba, legyen az akár 145 vagy 135 fontban.”

Ha a harmatsúlyú mezőnyt vesszük alapul, lehetséges kihívókból itt is akad bőven: TJ Dillashaw, Raphael Assuncao,Bryan Caraway, John Lineker, Aljamain Sterling, Cody Garbrandt, vagy épp John Dodson. És akkor még a TOP 10-es mezőnyön kívül még nem is tekintettünk, pedig ott is akadnak veszélyes harcosok. Cruz nem panaszkodhat tehát, egy időre biztosan el van látva lehetséges ellenfelekkel, ha pedig Edgar is csatlakozik a fent említett harcosok táborához, akkor a harmatsúly lehet az egyik legizgalmasabb mezőny az UFC-ben.

H.Ákos


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá