Megható és vicces gesztussal ásta el végül a csatabárdot a visszavonuló Urijah Faber és ádáz riválisa, Dominick Cruz

Megható és vicces gesztussal ásta el végül a csatabárdot a visszavonuló Urijah Faber és ádáz riválisa, Dominick Cruz


Szívmelengető momentum egy keserű rivalizálás végén.


Az MMA Batmanje és Jokere, Supermanje és Lex Luthora, Pókembere és Vészmanója, stb., szóval Urijah Faber és Dominick Cruz egy végső, nagy, szívmelengető és szellemes gesztussal végre elásták a csatabárdot.

A már most legendás harmatsúlyú Faber UFC on FOX 22-es búcsúmeccsén végig dominálva egyhangú pontozásos győzelmet aratott Brad Pickett felett, majd a gálát követő, levezető showban beültették a műsor egyik szakértője, Urijah egyetlen igazi, ádáz ellensége, Dominick Cruz mellé.

A páros közös története 2007 óta íródik, és egy hatalmas, fortyogó kondér epe az egész. Rivalizálásuk még a WEC-ben kezdődött, amikor Cruz, akkor még pehelysúlyban, épp megküzdeni készült az akkori bajnok Faberral a promóció 26-os gáláján. Cruz nem került fel a rendezvény poszterére, Faberral ellentétben, így a pimasz kihívó a bajnok arcára firkantotta fel a dedikálását. Az összes plakáton. Ezzel szökkent szárba az MMA alacsonyabb súlycsoportjainak legnagyobb története, mely három meccset, 51 percnyi bunyót és megszámlálhatatlan emlékezetes beszólást hozott.

Csaknem tíz átköpködött év után most saját farkába harapott a plakátkígyó, és a Faber-Cruz történet ugyanott ért mosolygós véget, ahol annak idején bazmegozósan elkezdődött. Cruz Faber meccsének kielemzése után egy kis visszatekintéssel vezette fel a legjobb ajándékot, amit csak búcsúzásul adhatott:


- Benőtt a fejünk lágya. 21 évesen kezdtem ezt az egészet, 2007-ben. Pizsamanadrágban vonultam a ketrecbe, mert csak azt engedhettem meg magamnak. Egyértelműen nem engedhettem meg magamnak egy hajvágatást, ha visszanézed, olyan vagyok (a meccsen), mint Lloyd Christmas. De van itt egy kis ajándékom neked, ember, csak a miheztartás végett.

- Ajjaj, van egy olyan érzésem, hogy ki lesz dekorálva az arcom rajta.

- somolygott Faber, miután meglátta a plakáttartó hengert, amit Cruz az asztal alól húzott elő. De a dolog másként folytatódott.
- Nem, tudod, épp ez a lényeg. Hogy azzal kezdtem el. És nem úgy fog véget érni.

- mondta Cruz, aztán kihalászta a plakátot a hengerből, melyen a WEC 26 posztere volt az aláírásával – nem Faber fején.

A páros – láthatóan tényleg kissé meghatottan – elnevetgélt kicsit, és végül elásták a csatabárdot: lekezeltek. Ez volt az MMA 2016-jának talán legklasszabb pillanata.

És Cruz verhetetlen búcsúzása mellett nézzünk meg egy válogatást is a Kaliforniai Kölyök legemlékezetesebb pillanataiból a ketrecben. A következő állomás a UFC dicsőségcsarnoka.Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá