Még a héten hivatalos lehet a McGregor vs Poirier trilógia!
MMA

Még a héten hivatalos lehet a McGregor vs Poirier trilógia!


Július 10-én eldől, hogy ki is a jobb a két szupersztár közül, ugyanis hírek szerint harmadjára is összecsap egymással Conor McGregor és Dustin Poirier. Az infót Ariel Helwani az ESPN mindig jól értesült riportere hozta le Twitteren. A mérkőzés a UFC 264 gálájának fő attrakciója lenne.

Bár a szerződés még nincs hivatalosan aláírva, de mindkét harcos és a UFC igényei is találkoztak egymással, így már csak a papírmunka van hátra.  Erre Poirier is ráerősített Twitteren, mivel ő is posztolta a dátumot egy gyémánt emojival, ezzel a becenevére (The Diamond) utalva.

A két bunyóst valószínűleg nem kell senkinek bemutatni, de akinek mégis kell egy kis segítség, azok számára felidézzük röviden a közös kis útjukat. Először 2014-ben csaptak össze a UFC 178-on, ahol Conor az első menetben TKO-zta Dustint. Itt eléggé más utat vett a pályafutásuk. Conor megnyerte a pehely és a könnyűsúlyú övet és a UFC arca lett. Bár mindkettőtől megfosztották később, de határozottan a legismertebb arc lett az MMA világában.

Dustin az első meccsük után egyre jobb és érettebb bunyós képét festette, nagy győzelmeket aratott, de bajnoki öv közelébe csak 2019-ben jutott. Ekkor Max Holloway-el csapott össze az ideiglenes könnyűsúlyú címért és nyert is. Bár később amikor a bajnoki címért küzdött vesztett Khabib Nurmagomedov ellen (ahogy Conor is) de mindenképpen számolni kellett vele a súlycsoport élmezőnyében.

Na és elérkezett a második randijuk a srácoknak, nem is olyan rég ez év januárjában a UFC 257-en. Ekkor Dustin megbosszulta az első meccset és ő TKO-zta Conort, ezzel azt hihettük, hogy ő lesz Khabib kihívója a bajnoki övért.

Hát nagyot tévedtünk! Khabib visszavonult és Poirier a bajnoki címmeccs helyett (amit Charles Oliveira és Michael Chandler vív) inkább a nagyobb pénzt és a legacy fight-ot válaszottta. Sokan vitatkoznak rajta, hogy mi a jó döntés, de nem vagyunk a helyében. Véleményem szerint, ha hozza a harmadik meccset is Conor ellen akkor ugyanúgy ő fogja kapni a következő esélyt a címre.

Dana White is örülhetett ennek a döntésnek, mivel, ha Conor neve szerepel egy fight cardon mindenképpen megugrik a ppw eladás, főleg, ha egy ilyen jól promózható meccsről van szó, mint amilyen a Poirier elleni.

Van még visszaút Conornak a bajnoki cím irányába? Poirier ismét bizonyít, hogy érdemes lehet Khabib trónját átvenni?

Írjátok meg kommentben, mire számítotok!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá