McGregor vs Mayweather sajtótájékoztató #2: Conor elsöprő győzelme

McGregor vs Mayweather sajtótájékoztató #2: Conor elsöprő győzelme


Conor jól felkészült.Szerda este a Showtime időben, pontban 23:30-kor útnak indította a második MayMac sajttájt, aminek kifejezetten örültem, mert az első után már epekedve vártam, hogy folytatódjon az őrület. A Los Angeles-i zárt arénából egy szabadtéri helyszínre csöppentünk, kezdésnek megint kaptunk három szakembert. Mauro Ranallo maradt LA-ben, a helyét középen a sokkal nyugodtabb, többszörös Emmy-díjas sportkommentátor, Brian Custer foglalta el, a két szélen pedig megmaradtak a megszokott szereplők, név szerint Brendan Schaub és a kamerába időről-időre riadtan bambuló Paulie Malignaggi, akit – mint az élő adásban kiderült – Conor kihívott egy sparringra azért, amiért nem tisztelte őt eléggé kedden. Paulie azonnal önkívületi állapotba került, amikor meghallotta ezt a hírt, ha rajta múlik, ezt is a sparringot is láthatjuk majd még augusztus 26-a után.

A torontói Sony Centre-be 15 ezer embert vártak erre a sajttájra, a jegyek díjmentesek voltak, de állítólag 40 dollárért elkezdték árulni őket azok, akik ingyen hozzájutottak, és persze vitték, mint a cukrot. Visszatérve a casterekre: Schaub megjósolta, hogy Conor megnyeri a második szópárbajt, merthogy az elsőt elvesztette, hiszen nem tudta mi vár rá, ellentétben Mayweatherrel.

Éjfélkor bemondták, hogy ekkor akarták elkezdeni a sajttájt, csak épp óriási embertömeg próbál bejutni a nézőtérre, így egy kicsit még várnak a kezdéssel. Bevágtak pár epikus videót Conorról meg Floydról, majd elemezgették Conor küzdőstílusát, amit Floyd ha nem is ma, nem is holnap, de augusztus 26-ig biztos jól visszahallgat majd. Közben egyre nagyobb tömeg sorakozott fel a három kommentátor mögött, csak az a baj, hogy már 0:45 van, dumálnak már lassan másfél órája, és Conorék még sehol. Hajnali 1 körül végre megjelent Conor, akiért megint megőrült a közönség – jobban, mint Los Angelesben, pedig azt elég nehéz felülmúlni, legalábbis azt hittem.

Conor lecserélte a FUCK YOU öltönyt, nem adta meg azt a luxust Mayweathernek, hogy beszólhasson neki, hogy megint ugyanabban van, mint tegnap. Mayweather megint másodjára jött be, megint casual öltözetben, és a páros ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta. Először megálltak egymástól két méterre, aztán meg két centire, és jött a megállíthatatlan szófosás, amiből sajnos megint nem hallottunk semmit. Szócsatában lenyomtak vagy 150 menetet két perc alatt, az szent.

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

Floyd Mayweather and Conor McGregor square off again on #MayMacWorldTour Day 2!

Közzétette: UFC – 2017. július 12., szerda


Mielőtt Conor beleszólhatott volna a mikrofonba, megint jött pár "motherfucker" a hivatalos szöveggel. Nagyobb füttykoncertet kaptak, mint Floyd, amikor megjelent a csapatával a dublini torontói színpadon. Aztán jött Dana White, aki önkívületi állapotban és hatalmas átéléssel konferálta fel Conor McGregort, komolyan, én ezért adnék neki egy tiszteletbeli Oscart. Nem is egyet, élből kettőt.

Az ír szinte mindent bevetett, amit be lehet vetni Mayweather ellen, kőkeményen felkészült. Mielőtt belekezdett volna Mayweather szétszopatásába (erre is mindjárt rátérek), megkérdezte, hogy most működik-e a mikrofon, majd mikor hallotta, hogy igen, nagyobbat sózott oda a másik mikrofonnak, mint Jose Aldonak a UFC 193-on. Ezután a következőket üvöltötte, óriási önbizalommal:
"Mire hármat számolok, üvöltsétek egyszerre, hogy: Basszák meg Mayweatherék!"

A közönség pedig engedelmeskedett. Ezt eljátszotta még egyszer, majd azt mondta, hogy "És ha már itt tartunk, bassza meg a Showtime is"! Odament Stephen Espinoza-hoz, a Showtime ügyvezető alelnökéhez, és a szemébe mondta, hogy mekkora kibaszott nagy MENYÉT, látja a nézésén, bekaphatja a szervezetével együtt. Ennek hallatán még Mayweatherben is megállt az ütő.

Aztán az ír visszatért Mayweatherre, hozzávágott fűt-fát, többek között azt is, hogy mikor annyi idős volt, mint ő, még az ültetőkön adták a meccsét Oscar De La Hoya árnyékában. Ezzel akkora gólt rúgott az amerikainak, hogy kiszakadt a háló. Ezek után a boksz legnagyobb kurvájának nevezte Floydot, rátért megint arra, hogy mi a frászt vett magára és hogy miért nem a korának megfelelően öltözködik, merthogy már 40 éves matuzsálem, aki még olvasni sem tud. Ez már olyan durva volt, hogy nekem fájt. Az a hangsúly!A minden elsöprő monológ után jött Leonard Ellerbe, a Mayweather Promotions CEO-ja, aki megkapta a világ leghálátlanabb feladatát: fel kellett konferálnia Floyd Mayweathert. Miközben ezt megpróbálta, a közönség azt skandálta, hogy FIZESD BE AZ ADÓT. Conor önelégült fejjel hallgatta a diadalmenetet.

Floyd labdába sem rúghatott ilyen ellenséges környezetben, bármit mondott, lepattant Conorról – pedig lekurvázta, felhozta megint, hogy egy quitter (amire az ír azt reagálta, hogy Floyd az sem tudja, mi az igazi bunyó), majd odament Dana White-hoz, elmondta neki, hogy nagyon jó munkát végzett a UFC-vel. Ugyanúgy, mint az előző sajttájon, Floyd megint elővett egy táskát, de nem tudtuk meg, miért, ugyanis az amerikai a közönség soraiban valakitől elkért egy ír zászlót, és magára terítette. Ez volt az egyetlen dolog, amivel fel tudta húzni Conort, aki felpattant a kényelmes székéből, megfogta a Floyd által kikészített táskát, és azt mondta, ha valamit merészel csinálni a zászlóval, széttépi a táskát, és ott helyben őt is. Közben megnézte, mit tartalmaz a táska, majd röhögött, hogy csak 5k készpénz van benne. Végül nem lett rendbontás, Floyd kisvártatva odaadta a zászlót McGregornak, aki cserébe letette a táskát, amit az egyik testőr elvitt a képből. Conor megnyugodva Floyd irányába hajította az immár biztonságban lévő zászlót, Floyd pedig nevetett.

A záró jelenetben felcserélődtek a szerepek, most Conor várta, hogy odasétáljon elé Mayweather, és megint elkezdődött a szófosás két centiről.

A show utáni összegzésben visszakapcsoltak a Paulie-Custer-Schaub triumvirátusra, akik elmondták, mennyire élvezték a műsort, ami Conor bődületes győzelmét hozta. Csatlakozott hozzájuk Floyd is, aki félretette a benne rejlő showmant, és szinte új emberként állt le beszélgetni velük. "Money" azt mondta, bármi megtörténhet a meccsen, de az biztos, hogy az első menet egy nagyon taktikus sakkjátszma lesz.


Szólj hozzá