Mayweather: Conor azért talált olyan sokat, mert nem kontráztam

Mayweather: Conor azért talált olyan sokat, mert nem kontráztam


Nem "hagyta magát", hanem a taktika része volt.


Conor McGregor jó nagy meglepetést okozott, amikor elkezdett bokszolni Mayweather ellen. Tíz menetet is kibírt, sőt, nemhogy kibírt, hanem volt menet, amit el is vitt az amerikai bokszlegenda elől, és többször eltalálta őt, mint Manny Pacquiao, Shane Mosley, vagy Miguel Cotto.

Floyd a meccs óta hallgatja, hogy Conor így, Conor úgy, és nemrég nyilatkozott a témában, elárulta, hogy szerinte miért talált be ennyit az ír:

Azért volt így, mert nem kontráztam rá Conor ütéseire. Azért lehetett, hogy valószínűleg többet talált a többieknél, mert folyamatosan mentem előre ellene. Alig mozogtam, hagytam, hogy az ütései lepattanjanak rólam, és szép lassan megtörtem őt. Ez volt a terv. Hadd lője ki a lőszerét az elején. Tudtam, hogy kellemetlen pozíciókból fog támadni, de az volt a terv, hogy folyamatosan meneteljek előre, toljam őt hátra, találjam el bal horgokkal és jobbegyenesekkel. Maradhattam volna kívül is, lebokszolhattam volna őt kontrákkal, és talán úgy is meg tudtam volna állítani őt, de nem ezt akartam. Előre akartam menni.McGregor bokszedzője, Owen Roddy a múltkor bevallotta, hogy erre az eshetőségre egyáltalán nem készültek, mert ugye bíztak Conor ütőerejében és súlyfölényében, és azt hitték, Conor fog nyomást gyakorolni majd Floydra, hiszen Floyd pont a defenzív "játékáról" híres.
"Mondtam nektek, hogy előre fogok menni, és idő előtt befejezem a meccset." – folytatta Mayweather (50-0, 27 KO). "Tudtam, hogy ezzel a taktikával többször fog eltalálni engem, de egy izgalmas meccset szerettem volna mutatni a rajongóknak szerte a világon, és úgy érzem, hogy ezt sikerült megtennem.”
Szólj hozzá