Matt Serra is bekerül a UFC Hírességek Csarnokába

Matt Serra is bekerül a UFC Hírességek Csarnokába


"A Terror"-t is beavatják a UFC Hall of Fame-jébe.

Az "Úttörők" részlegébe kerül be a 2007-ben Georges St-Pierre-t legyőzve UFC váltósúlyú bajnokká váló Matt Serra július 5-én. A 43 éves, 2010-ben visszavonult harcos részben edzősködik mostanában, olyan bunyósokat nevel, mint Chris Weidman vagy Al Iaquinta.

Korábban Renzo Gracie volt Serra mestere, profi karrierjét 1999 áprilisában kezdte, megküzdött B.J. Penn-nel és Din Thomassal is. Az igazi áttörést nem ezek a meccsek hozták neki – hiszen mindkettőt elvesztette pontozással –, hanem a The Ultimate Fighter bunyóreality 4. szezonjában való szereplése, ahol azokat a bunyósokat szerepeltették, akiket korábban igazolt már le a UFC, de nem jött ki jól nekik a lépés – így minden szereplő kapott egy második esélyt arra, hogy nagyot dobbantson.

Serra megnyrtte a váltósúlyú tornát, ezért címmeccset kapott a már említett GSP ellen, aki akkor már bajnok volt a UFC-nél. A meccs szintén áprilisban zajlott le (úgy néz ki, Serra életében ez a legfontosabb hónap), bár inkább nem azt kellene mondanom, hogy lezajlott a meccs, hanem azt, hogy Serra akkora meglepetést okozott, mint ide Lacháza, ugyanis az első menetben kicsapta a világbajnokot. Győzelmét hivatalosan is az évtized meglepetésének választották meg.

GSP az egy évvel későbbi visszavágón ugyanolyan brutális módon vette vissza azt, ami az övé Serrától, amilyen brutális módon elveszítette: a másodikban TKO-zta Matt-et. Az új Hall of Famer 11-7es mérleggel fejezte be pályafutását, de sokat köszönhet neki a sport, hogy ott tart ma, ahol.


Szólj hozzá