Matt Serra is bekerül a UFC Hírességek Csarnokába

Matt Serra is bekerül a UFC Hírességek Csarnokába


"A Terror"-t is beavatják a UFC Hall of Fame-jébe.

Az "Úttörők" részlegébe kerül be a 2007-ben Georges St-Pierre-t legyőzve UFC váltósúlyú bajnokká váló Matt Serra július 5-én. A 43 éves, 2010-ben visszavonult harcos részben edzősködik mostanában, olyan bunyósokat nevel, mint Chris Weidman vagy Al Iaquinta.

Korábban Renzo Gracie volt Serra mestere, profi karrierjét 1999 áprilisában kezdte, megküzdött B.J. Penn-nel és Din Thomassal is. Az igazi áttörést nem ezek a meccsek hozták neki – hiszen mindkettőt elvesztette pontozással –, hanem a The Ultimate Fighter bunyóreality 4. szezonjában való szereplése, ahol azokat a bunyósokat szerepeltették, akiket korábban igazolt már le a UFC, de nem jött ki jól nekik a lépés – így minden szereplő kapott egy második esélyt arra, hogy nagyot dobbantson.

Serra megnyrtte a váltósúlyú tornát, ezért címmeccset kapott a már említett GSP ellen, aki akkor már bajnok volt a UFC-nél. A meccs szintén áprilisban zajlott le (úgy néz ki, Serra életében ez a legfontosabb hónap), bár inkább nem azt kellene mondanom, hogy lezajlott a meccs, hanem azt, hogy Serra akkora meglepetést okozott, mint ide Lacháza, ugyanis az első menetben kicsapta a világbajnokot. Győzelmét hivatalosan is az évtized meglepetésének választották meg.

GSP az egy évvel későbbi visszavágón ugyanolyan brutális módon vette vissza azt, ami az övé Serrától, amilyen brutális módon elveszítette: a másodikban TKO-zta Matt-et. Az új Hall of Famer 11-7es mérleggel fejezte be pályafutását, de sokat köszönhet neki a sport, hogy ott tart ma, ahol.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá