Matt Brown: Procházka illedelmes volt, ez egy early stoppage
MMA

Matt Brown: Procházka illedelmes volt, ez egy early stoppage


Amikor a UFC 295-ön Alex Pereira technikai KO-val legyőzte Jiri Prochazkát, felmerült a kérdés, hogy a mérkőzést túl korán állították-e le.

A jelenet úgy nézett ki, hogy Jiri térdre rogyott Alex ütésétől, majd megpróbálkozott egy földrevitellel. A brazil könyökösökkel támadta a fejét, és úgy tűnt, hogy egy szempillantásra Jiri teste elernyed, azonban ez után már nem volt baja. Marc Goddard azonnal odarohant beszüntetni a meccset, azonban amikor ez megtörtént, Procházka talpra állt.

Ugyan azt sosem fogjuk megtudni, mi lett volna akkor, ha Goddard nem lép közbe, de azért láttunk bunyósokat sokkal nehezebb szituációkból is lazán kimászni.Jiri ugyan egy percig sem panaszkodott emiatt, azt mondta, egyetért a döntéssel, még akkor is, ha a végén tiszta volt a feje, de sokan gondolják úgy, hogy mehetett volna még a meccs. Köztük Matt Brown UFC veterán is.
„Ez bizony early volt" – mondta Brown a The Fighter vs. The Writer műsorban. „Szerintem ez nem is kérdés. Főleg ezen a bajnoki szinten. Szerintem Jiri csak illedelmes akart lenni. Szerintem ha a világ legrosszabb leállítása lett volna, akkor sem panaszkodna. Mert ő ilyen. Szamuráj vér folyik az ereiben. Nem panaszkodós típus, és én ezt nagyra értékelem. De mi bunyósok, ebből élünk. A bíróknak meg kell adniuk az esélyt nekünk, hogy visszatérhessünk a meccsbe. Persze tudom, hogy a bíróknak ott helyben, azonnal kell cselekedniük, nem tudják átgondolni a dolgot. De ez akkor is hiba volt.

Brown hozzátette, ő úgy látja, Jirit finiselte volna Pereira.
„By the way, nem hiszem, hogy Jiri ki tudott volna mászni ebből. Valószínűleg még többet kapott volna. De szerintem meg kellett volna várni, mi történik, és hagyni neki, hogy a végsőkig küzdjön. Mindig a Neil Magny-Hector Lombard fighttal szoktam példálózni. Azt a meccset hatszor, hétszer vagy akár nyolcszor is le lehetett volna állítani. De Neil azért nyert, mert a bíró ezt nem tette meg és hagyta őket bunyózni. Tudom, hogy a bíró azért van, hogy megmentse a bunyós egészségét, de a karrierjét veszélyezteti azzal, ha túl korán avatkozik be. De a Neil szituáció is mutatja, sosem tudjuk, hogy mi lesz egy bunyón.

A miheztartás kedvéért álljon itt egy videó a legnagyobb comebackekről, amelyek mind-mind Matt Brownt igazolják.Azoknak a rajongóknak pedig, akik szerint ez nem volt early, a következő kérdéseket tenném fel:

Tényleg ennyire elpuhult ez a világ? Hová tűnt a Just Bleed mentalitás?

Nem pont a véres bunyókért, az óriási comebackekért, a végsőkig tartó küzdelmekért szeretjük nézni ezt a sportot?

Szerintem: just bleed!!!Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá