Masvidal célpontjai: Magny és Usman
MMA

Masvidal célpontjai: Magny és Usman


A UFC váltósúlyú harcosa megunta a várakozást, visszatérne.

Jorge Masvidal legutóbb a UFC 225 során volt a ketrec közelében, de csak, mint Colby Covington segítője, és talán éppen csapattársa győzelme hozta meg számára a kedvet, hogy újra belépjen a nyolcszögbe.

Utolsó mérkőzésén, 2017 novemberében, Stephen Thompson-tól szenvedett vereséget, most viszont nem talál olyan embert, aki aláírna ellene egy meccsre:
„Nagyon frusztráló… Persze kapok majd ellenfelet, a Top 10-ből, vagy lejjebbről. Valakinek úgyis lebontom az arcát!”

Legszívesebben Kamaru Usman arcán végezne bontási műveletet, miután Neil Magny nem volt vevő az alábbi kihívásra:
„Az egyetlen dolog, amivel ez az anorexiás köcsög küzd, az a cukorbetegség. Velem persze nem mer.”

Válasz híján, új hadjáratot indított, ezúttal Usman ellen, aki Demian Maia legyőzése után címmeccset szeretne kapni. Masvidal szerint ez nevetséges, ahogy az is, hogy Usman – saját állítása szerint – mind a két kezét eltörte a brazil elleni összecsapáson:
„Ez a srác azt hiszi, hogy – a két héttel a gála előtt beugró – Maia legyőzése után, majd az övért mehet. Érdekes gondolkodás… Még ő akart velem bunyózni, majd azt mondta nem vállaltam a meccset. Persze most, hogy kihívtam, már nem akar harcolni. Láttam őt Colby (Covington) sarkában, úgy tudtam el van törve mind a két keze. De ez a csávó keményebb, mint Wolverine (Farkas), a sérülés legkisebb nyoma sem látszott rajta. Marvel-filmekben kellene szerepelned haver! Én nem tudom miből vagy tesó, de eltörted mind a két kezed és így nézel ki? Ez szupererő a javából!”

Ha pedig már ilyen jól belelendült a „Nigériai rémálom” ekézésébe, akkor rátett még egy lapáttal:
„Remek altató volt az a mérkőzés, Maia nem volt formában. Szabadítsuk meg a srácot a szenvedéseitől. Mennyi idő alatt készülsz fel a meccsre? Állj ki ellenem, vagy legalább próbálj meg! Csak állsz és várakozol. Erről szól manapság a bunyó, ilyenné vált, egy rakás nagyszájú rohadékká.”

Habár ezeket olvasva Masvidal sem több egy „nagyszájú rohadéknál”, azért van igazság abban, amit mond. A rangsor már tényleg alig számít valamit, ellenben ha valakinek nagy a szája (lásd: Colby), az könnyen címmeccset kap egy-két nagyobb név legyőzése után. (Bár el kell ismerni Colby felnőtt a feladathoz és megérdemelten nyert.)

Reálisan nézve nem valószínű, hogy összejön a Masvidal vs. Usman meccs, de „Gamebred-nek” jelenleg a szája a legerősebb fegyvere (kedvenc csapattársától kaphatott pár tippet, hogy hogyan is működik ez a trash-talk dolog), hiszen a ranglista kilencedik helyezettjeként elég sűrű előtte a mezőny.
A Magny-meccs talán összejöhet, de én valószínűbbnek tartom, hogy be kell majd érnie egy Top-10-en kívüli harcossal.

Ti mit gondoltok, illetve ki ellen látnátok szívesen az amerikai bunyóst?


Szólj hozzá