Mark Hunt: Valószínűleg nem lesz több UFC meccsem
MMA

Mark Hunt: Valószínűleg nem lesz több UFC meccsem


Mark Hunt komolyan gondolja, most telt be nála a pohár.



Ha Mark Hunt fan vagy és követed a szamoai KO-gép facebook odalát, akkor láthattad, hogy az UFC 200 óta Hunt nem pihen. Brock Lesnar ellen azon a meccsen pontozással kikapott, de a meccset követően kiderült, Lesnar több cuccteszten is megbukott. Hunt-ban ekkor elpattant valami, fröcsögő káromkodásorkán közepette ekézte Lesnart, az anti-dopping szervezet USADA-t, az UFC-t és úgy általában mindenkit, aki bármilyen módon a doppinghasználat  árnyékában megfordult valaha. Szóval ezzel a tartalommal van tele Hunt facebook oldala, a rajongók egy része meg már besokallt a töménytelen savazástól, de Hunt ezeket az arcokat is elküldte a rákba a falán.

Hunt úgy érzi, hogy az itt az ideje a megtisztulásnak, ahogy azt már megannyi nagyobb sportszervezet megtette a múltban, eljött az idő az UFC számára is, hogy rendbe tegye a dopping kérdéskört. Ha már az UFC nem mozdul a témára kellő erővel, akkor azt megtenné Hunt egy bunyós szakszervezet felállításával. Igen, amit próbált Cung Lee, Jon Fitch és Nate Quarry is az elmúlt években, de igencsak erőtlen próbálkozás lett belőle. Talán Hunt indulata hajtotta lelkesedés most előrébb viszi ezt a kezdeményezést, ami lényegében a bunyósok érdekeit védené, többek között Hunt UFC 200-as példája kapcsán. Ben Henderson mindenesetre üzente, hogy mindenben támogatja Hunto Sant, aki egy kicsit visszafogottabban foglalta össze ismét sérelmeit és terveit az nzherald-ban.
Ezek nem biztonságos munkakörülmények. Semmit sem tesznek (UFC) a csalás, a teljesítményfokozás ellen. Nem hogy nem tesznek semmit ellene, még segítik is ezt a dolgot, de legalábbis szemet hunynak felette. Szerintem ez bűncselekmény, minden más sportban sikerül kezelni ezt a kérdéskört, máshol egyértelműen elítélik azon versenyzőket, akik csalnak.

Ha legközelebb ilyen körülmények között harcolok, meg is halhatok a küzdőtéren. Nem magáról a küzdelemről van szó, hiszen imádom ezt csinálni. Még egy játszótéren is lehozhatunk egy bunyót, ha az fair minden szempontból. Lesnar doppingolva vert meg, átvette tőlem a top 8 nehézsúlyú helyezést és vastag csekkel fizették ki. Ez a nevetséges. Nem érdekel a pénz, nem ezért kértem Lesnar fizetését, csalt, ezzel akartam jelezni, hogy ez lenne a fair eljárás.

A többiek félnek beszélni erről, attól félnek, hogy elveszítik a munkájukat, a pénzszerzési lehetőségüket. De ahogy mondtam, engem nem érdekel a pénz. Az érdekel, hogy mi helyes, mert ez az életemet veszélyezteti. Telecuccolva jönnek ellenem, megpróbálnak kicsinálni a ketrecben. Mire megyek egy ilyen meccs után a pénzzel? Kórházi számlákra költsem?

Az UFC monopol helyzetben van. Mindig azt mondtam, hogy a verseny jó…egy szakszervezetet indítani nehéz dolog, ezt tudom, de ezen vagyok. Egy szakszervezetet építeni a küzdősportok számára, az MMA-val kezdve. Sok ember megkeresett már ez ügyben,  megannyi ügyvéd, bizakodó vagyok, ennek meg kell történnie.

Nem fogok egy ilyen szervezetnek dolgozni, aki így kezel engem. Ha nem oldják meg ezt a dolgot, akkor többet nem láttok az UFC-ben küzdeni.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41



Szólj hozzá