Mark Hunt ultimátumot készül adni a UFC-nek
MMA

Mark Hunt ultimátumot készül adni a UFC-nek


A nagyfiú száját nem sikerült befogni.


Júliusban, kicsit több mint egy héttel azután, hogy kikapott Brock Lesnar-tól a UFC 200 előmérkőzésén, Mark Hunt nem volt valami boldog. Nem a vereség frusztrálta, hanem az, hogy Lesnar doppingtesztje pozitívnak bizonyult. Ez azért nem volt annyira meglepő, de az MMA Hour-ban akkor Hunto elmondta, hogy a UFC eltekintett Lesnar esetében a négy hónapos vizsgálati eljárástól, amit hosszabb kihagyás után minden bunyósnak végig kell csinálni, mielőtt meccsre jelentkezne. Persza a gála után több tiltott szerre is pozitívan jött vissza a teszt, Lesnart pedig felfüggesztette a Nevadai Atlétikai Bizottság.

Hunt begurult, követelte a UFC-től Brock 2.5 millió dolláros meccspénzének felét, majd – miután válasz nélkül hagyták – az egészet. A szervezet ezután sem reagált, a Szuper Szamoai azonban nem nyugodott bele, és úgy tűnik, továbbra sem teszi. Ariel Helwani-val való beszélgetésében a következőt mondta:
Később felhívtak a UFC-től és azt mondták, hogy semmi sem történhet, amíg Brock Lesnar ügyében nem hoz döntést a bizottság, utána tudunk tárgyalni. Továbbra is úgy gondolom, keményebb büntetésekre lenne szükség az MMA-ban. Nem szabadna tolerálni a csalókat, különösen nem a küzdősportokban. Ha fizikailag bántasz valakit, és szándékosan növeled a teljesítményedet, mindent el kellene, hogy veszíts. Ezek a fickók nem szabadna, hogy bármilyen fizetséget kapjanak. Meg kéne őket bírságolni és beperelni (…) Továbbra is meg akarom változtatni a dolgokat, és egyenlő játéktérré tenni ezt a sportot. Nem könnyű, de azt akarom, hogy ez történjen, ezen dolgozom.

A 42 éves Hunt mindig szorgalmazta a doppingolók kemény szankcionálását, különösen, mióta egy sornyi olyan ellenfele volt, akikről a mérkőzésük után kiderült, hogy cuccoltak. Lesnar előtti ellenfele, Frank Mir turinabollal bukott, előtte pedig Antonio Silva mutatott túlzottan magas tesztoszteron-szintet. Nem csoda hát, hogy Hunto agya eldurrant, és nyíltan szembement a UFC-vel, mivel még az USADA bevonása után is folyamatos doppingproblémákkal küzd a sport. Hunt azt is szeretné, ha a többi bunyós, főleg, akik doppingoló ellenfelekkel küzdöttek, emeljék fel a seggüket és tegyenek valamit a keményebb büntetésért. Például a jelenlegi középsúlyú király, Michael Bisping.
Tudod (Bisping) jelenleg bajnok, és beszélnie kell erről a problémáról. Tulajdonképpen meg is teszi, de próbálkoznia kellene a szabályok megváltoztatásával, hogy sokkal szigorúbbak legyenek, ezzel fair feltételeket teremtve a normális fickóknak.

Hunt augusztusban ügyvédet is fogadott. Ennek ellenére állítása szerint a UFC úgy viselkedik, ahogy eddig is, és bunyóajánlatokat ad neki. Ezeket ő nem fogadja el, így sok pénztől esik el. Az egyik ezek közül a melbournei UFC Fight Night 101 volt, ahol Hunt ellenfele Josh Barnett lett volna, de mivel ragaszkodott ahhoz, hogy szerződésébe olyan záradékokat kért, amelyek védték volna a jogait, amennyiben Barnett doppingol, a UFC pedig ilyen protokollal jelenleg nem rendelkezik, a párosítás nem jött létre. A másik bunyó is izgi lett volna:
Ajánlottak egy másik meccset, azt hiszem, Kanada lett volna Junior dos Santos ellen. Azt mondtam, hogy bevállalom azzal a feltétellel, ha záradékot tesznek a szerződésembe, miszerint megkapom a teljes gázsiját, ha kiderül, hogy cuccol, de nemet mondtak.

Lesnarnak egyébként november 10-én kellett volna megjelennie a Nevadai Atlétika Bizottság meghallgatásán, de ezt ismételten odébb tolták, december előtt nem fog megtörténni. Hunt szakszervezet alakítására szólította fel a többi bunyóst és – amennyiben a Lesnar-ügy nem kerül rendezésre – azonnali szerződésbontását szorgalmazza a UFC-vel. Kilátásba helyezte, hogy ebben az esetben pert indít a szervezet ellen.
Ahogy elmondtam: amennyiben nem teszik ezt a sportot igazságossá, vagy teszik bele a kért kiegészítéseket a szerződésembe, amik javíthatnak a helyzetemen, miért maradnék. Olyan szerződésem már van, amitől nem tudok szabadulni. (…) Én úgy látom ezt, hogy miért kéne a családomnak hiányolnia? Miért hagynám ki az álmaim hajszolását ezek miatt a kokszosok miatt? Az emberek azt mondák, hogy előre tudhattam volna, hogy (Lesnar) doppingol. Nos, nem tudhattam, sosem teszteltem, maximum sejthettem. Persze, nézzetek csak rá, kizárt, hogy az a faszi nem doppingol, a WWE-ből jön, ami sportszórakoztatás, nem valódi verseny.

A 39 éves Lesnarnak egy 1 éves eltiltás van kilátásba helyezve az USADA-tól, további eltiltás a Nevadai Atlétikai Bizottságtól, és a Hunt ellen való mérkőzésének eredményét érvényteleníthetik. Hunt szerint ennél sokkal szigorúbb büntetésekre lenne szükség, figyelembe véve a sport természetét.
Nem hinném, hogy két év elég az ilyen csalóknak. Gondoljunk bele, ha egy ilyen pasas küzd, és megvakítja vagy megöli az ellenfelét. Két év semmi. Nagyon keményen kéne az ilyet büntetni, mi bunyózunk. Ez egy brutális sport.

Hunt igazi közönségkedvenc volt a Pride-ban és a UFC-ben is, de szerinte ennek akár vége is lehet, ha kell, más szervezetbe megy, ahol a promóció nem cinkostárs a doppingolásban.
Ha kirúgnak, mehetek máshova, ahol legalább tudom, hogy egy nem megfelelően vizsgált sportban versenyzem. A UFC-nek rengeteg pénze van, itt kéne, hogy legyen a legnagyobb keret a sportolók biztonságára. Kérdem én, minek ez a négy hónapos tesztelési idő, amiről azt állítják, hogy a biztonságuk érdekében van, ha ennek a bohóc Brock Lesnar-nak kivételt adnak. Hát nem baromság ez?

Úgy tűnik, Mark Hunt harca a doppingoló bunyósok ellen nem csak fellángolás volt, kitart az álláspontja mellett. Nem lesz könnyű dolga és akár a UFC-szerződésébe is kerülhet, de nem úgy tűnik, hogy ez érdekli. Nagyon érdekesek lehetnek a fejlemények, de azokra várnunk kell, míg Lesnar ügyében bizottsági döntés születik. A Nagy Fehér legutóbbi álláspontja az egyébként, hogy nem doppingolt, hanem valamiféle lábkrém miatt produkált ilyen teszteredményeket…. Hááát… meglátjuk.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá