Li Jingliang ha tehette volna, dugóhúzóval szedi ki Jake Matthews szemét
MMA

Li Jingliang ha tehette volna, dugóhúzóval szedi ki Jake Matthews szemét


És még csak nem is ez volt az egyetlen húzása az eddig általam rendkívül tiszta és jó harcosnak tartott Li Jingliangnak.A UFC 221: Romero vs Rockhold gála keretén belül rendezett mérkőzés első menetében kizárólag az álla miatt maradt talpon a kínai, jól bírta az ütéseket, de a menet végén már Jake panaszkodott a bíró felé, hogy ellenfele egyfolytában a kesztyűibe kapaszkodik...

A bíró rá se hederített a dologra, a menet pedig 10-8-al hazai pályán maradt.

A második menetben viszont Li elővette legnagyobb fegyverét, az ujjait. Guillotine fojtásban volt Matthews által, mikor elkezdett vájkálni a szemében, olykor két ujjpercnyi mélységben. Simán le kellett volna léptetni, de a bíró erre a kegyetlen és arcátlan szabálytalanságra is csak egy ”ha mégegy ilyen lesz, akkor pontot vonok” mondattal reagált, miután kihúzta Matthews szemgödréből a kínai ujjait... Undorító volt. Emiatt szabadult is a fojtásból, meg a menetet is vitte 10-9-re.

Nézzétek meg az esetet ezen a linken.

Mindezek ellenére a harmadik menetben valamilyen csoda folytán jobb tudott lenni Matthews, aki így meg tudta nyerni a meccset, hacsak pontozással is.  Jake a meccs után is úriember maradt, azt mondta nem haragszik a kínaira, mert csak a harc hevében tette amit... Így 6:3 a UFC-nél, Jingliang meg egy négy meccses nyerő szériát bukott, megérdemelten. Fuj.


Szólj hozzá