Leon Edwards-t inaktivitás miatt törtölték a UFC ranglistájáról
MMA

Leon Edwards-t inaktivitás miatt törtölték a UFC ranglistájáról


Tavaly július óta, azaz 425 napja nem bunyózott, és már kínos az a huzavona, ami Leon Edwards körül zajlott. Ez félig az ő hibája, de tényleg csak félig.

Szinte könyörgött a Jorge Masvidal elleni bunyóért, miután backstage összekaptak, de nem kapta meg, mert a UFC inkább összehozta a BMF bunyót Jorge és Nate Diaz között.

Aztán Tyron Woodley ellen kapott volna lehetőséget, de a COVID-19 miatti kijárási korlátozás közbeszólt, Leon nem tudott elutazni a mérkőzés helyszínére Angliából és sokáig nem is tudott rendesen edzeni. Megvolt a lehetősége, hogy a bajnok, Usman ellen beugróemberként szerepeljen, de nem élt ezzel a lehetőséggel.

Aztán jött állítólag egy Covington elleni ajánlat is, amivel Edwards szintén nem élt. A következő lemondott ajánlat egy Geoff Neal (13-2) elleni meccsről szólt, a legfrissebb pedig egy Khamzat Chimaev elleni, december 19-ére. Bár "Borz" és Leon szóban megegyeztek, Ariel Helwani azt írta, az angol nem vállalta be ezt sem.

Leon-t ezek hatására tegnap este levették a váltósúlyú ranglistáról. Edwards a Twitteren eközben azt mondja, őt utasították el a top bunyósok:"Rocky" mérlege gyönyörű 18-3, ráadásul 8 mérkőzéses nyereségszériában van, legutóbb Kamaru Usman-tól kapott ki még 2015-ben. Egyszer sem tudta finiselni senki, ezen kívül van egy megosztott pontozásos veresége és egy diszkvalifikációja, ami nem igazán számít igazi vereségnek.

Reméljük, összejön Chimaev-vel a meccsük.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá