Leon Edwards sok szabálytalankodás után megvédte váltósúlyú címét Kamaru Usman ellen
MMA

Leon Edwards sok szabálytalankodás után megvédte váltósúlyú címét Kamaru Usman ellen
Usman óvatosabban kezdett a szokásosnál, látszott rajta, hogy tiszteli Rocky-t a fejrúgásos győzelme miatt.

Leon az elsőben jobb volt mint Usman, többet talált, testen kétszer is nagyon keményen megrúgta. Usman elkezdett birkózni, a ketrec falának tolta Leont, aki szabálytalankodott, Usman kesztyűjébe kapaszkodott, emiatt Herb Dean szünetet rendelt el, hogy figyelmeztesse a bajnokot.

Az elsőt ennek ellenére Leon nyerte. A másodikban jött egy mély rúgás Leontól, amiért bocsánatot kért.

Leon egy hatalmas térdessel betalál Usmannak, aki rendesen meginog tőle! Kamaru egy jobbossal adja vág vissza. Usman pillanatai jönnek, több válasz nélküli ütést is rátol Leonra a ketrec falánál.

Edwards egy szép találattal tér vissza a meccsbe. Ez nagyon szoros menet volt.

Harmadik menet


Edwards nem ül le, ez nagyon jó kardioról árulkodik. Usman nagyon simán leviszi Leont, aki megint szabálytalankodik, belekapaszkodik a ketrecbe, hogy ne tudja levinni őt Usman.

Le is vonnak tőle egy pontot, szégyen szemre.Állva folytatódik a bunyó, ami nem tetszik Usmannak, ő a földről szerette volna folytatni, hiszen a szabálytalankodás abban a pozícióban történt.

Jön egy mély rúgás Leontól megint. A bajnok szépen dolgozik láb rúgásokkal amiket Usman meg is érez. A pontlevonás miatt ezt Kamarunak kell adni. 28-28 az állás a mi pontozólapunkon.

Negyedik menet


Usman elesik egy rúgás után, de villámgyorsan felkel, bekapott találat nélkül, majd megpróbálja levinni Leont, aki szépen kivédi a kísérletet, mindketten dicséretet érdemelnek.

Usman aktívabb, Leon védekezésre áll be.

Utolsó menet


Ez a menet dönti el, ki nyeri a bunyót, szóval nagyon jónak ígérkezik, mindkét fighternek bele kell adnia apait-anyait.

Edwards pillanatai következnek, több nagy találatot is bevisz kihívójának, és majdnem betalál megint egy fejrúgással. Edwards lélegzetelállítóan jól védekezik a földreviteli kísérletek ellen.

A mérkőzés végigmegy egy nagy hajrá után.

Usman elismerte, szoros meccs volt, de úgy érezte, eleget tett a győzelemért. Hozzátette, jó volt a game plan-je, és biztosan találkoznak még Leonnal, nem vonul vissza. Nagyon sportszerűen viselkedtek mindketten a mérkőzés után, többször lepacsiztak, pedig a mérkőzés elején ezt nem tették meg.

Colby Covington, aki a biztonság kedvéért szintén bemért, a közönség soraiból kihívta Edwardst, aki azonban lenézően odavetette neki, hogy más egy-másfél éve nem bunyózott, és köszöni, de inkább majd a közelgő Gilbert Burns vs. Jorge Masvidal győztese ellen véd inkább címet.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá