Látványos meccseket hozott a Cage Fighting Komárno 3 gála

Látványos meccseket hozott a Cage Fighting Komárno 3 gála


Immáron harmadjára került megrendezésre a Cage Fighting Komárno gála Komárnoban (SK), Veselý Tamás és Farkas Péter szervezők kemény munkájának köszönhetően.Ha valaki azt mondja nekem (mint született komárnoinak) 3-4 évvel ezelőtt, hogy egy egész sportcsarnokot fognak megtölteni egy MMA gálával, hát az biztos, hogy azonnal elküldöm a háziorvosához. Mindezt természetesen úgy, hogy Komárnoban a küzdősportoknak óriási hagyománya van. Gondoljunk csak az ŠKB Spartka Komárno Box Klubra vagy a Spartacus birkózó csapatra, és közben ne feledkezzünk meg a Sayka Róbert által vezetett kempósokról sem. Szó mi szó, a küzdősport kifejezés egyáltalán nem idegen az itt élők számára. Az MMA azonban mintha egyfajta tabu témaként szerepelt volna a köztudatban, sokak szerint leginkább a túlfűtött agresszivitása miatt.

Jó hír, hogy a jég megtörni látszik és az emberek egyre befogadóbbak a kevert harcművészetekkel kapcsolatosan, amire a szervezők nagyon jól ráéreztek. Nem bizonyította az ellenkezőjét az október 28-án megrendezett Cage Fighting Komárno harmadik gálája sem, ugyanis a nézőtér tele volt, úgy ahogy a VIP asztalok is szépen megteltek, nagy örömükre természetesen. Az MMA népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy díszvendégként Növényi Norbert is tiszteletét tette és látszólag is nagyon élvezte a műsort. Ott volt még természetesen a szlovák-magyar MMA egyik úttörője is, Végh „Pumukli” Attila.

Ahogy minden rendezvény, úgy ez is nagyon sok fejlődést mutatott az előző gálákhoz képest és van egy olyan érzésem, hogy 1-2 év múlva mindenkit az őrületbe fog kergetni (pozitív értelemben). Most azonban térjünk rá a gálára és vegyük górcső alá, mi is történt.

Az est folyamán 13 mérkőzést láthattak a kedves jelenlévők, ebből nyolcat amatőr (3x3 perc) és ötöt profi (3x5perc) szabályrendszerben. A harcosok között voltak természetesen hazai bunyósok Szlovákiáról és a magyar, ill. szerb harcosok is szép számban képviselték hazájukat. Kezdjük is akkor a legelején és lássuk, hogy dióhéjban mit hoztak az egyes küzdelmek.1. mérkőzés:
61 kilogrammban: Márk Bacsfai 1-0-0 (EFC Gabčíkovo, SK) vs Marko Trnkoczi 0-1-0 (Kuzuri Gym Nitra, SK)
1. menet:
A két harcos nagyon érezte, hogy mire van szükség, milyen típusú küzdelem kell az embereknek és tökéletesen harangozták be az estét, amikor is a gong után eléggé agresszívan, ellenállást nem tűrve estek egymásnak. Trnkoczi jelentkezett is egy szép kéz kombinációval, amire Bacsfainak azonnal volt válasza, egyenesek formájában és ennek köszönhetően Trnkoczi elkezdett hátrálni. Bacsfai egy nagyon szép fejrúgással érte utol és küldte padlóra Trnkoczit majd pár ütéses ground and pound után a bíró eleget látott és le is intette az est első mérkőzését. Ezzel a teljesítménnyel nem kicsit adták meg az est alaphangját.
A győztes: Márk Bacsfai, TKO, ground and pound
2. mérkőzés:
66 kilogrammban: Nikolas Nagy 1-0-0 (Genkikan Academy Nové Zámky, SK) vs Roman Paulus 5-1-0 (Spartacus Fight Gym Trnava, SK)
1. menet:
Paulus szép kéz kombináció után sikeresen földre vitte ellenfelét, aki látszólag nem jött pánikba és decens védelmet mutatott alsó pozícióból is (szoros full guard) majd ezt követően újra két lábra vitte a küzdelmet. Álló harcban csiszoltabbnak nézett ki Paulus. Pillanatokkal a gond előtt még Nagy ketrechez szorította az ellenfelét (clinch) és igyekezett elhozni egy földre vitelt, amit a gong szakított félbe.
2. menet:
Paulus ismét egy sikeres földre vitellel nyitott, amire Nagy ismét szépen válaszolt egy szoros full guardal és szinte azonnal fel is pattant. Jött egy rúgásváltás lábra, de Paulus elővette a jól bevált receptet és egyből földre vitte Nagyot, ahol egy előnyös pozíció megszerzése után betalált pár ütése is. Ennek köszönhetően Paulus szépen elterelte Nagy figyelmét a védekezésről megszerezte a hátát, ahonnan szinte egyből beakasztotta a hátsó fojtást. Nagynak erre már sajnos nem volt válasza, így lekopogta.
A győztes: Roman Paulus, feladásra kényszerítés hátsó fojtással
3. mérkőzés:
70 kilogrammban: Nikolas Kedro 0-3-0 (Wolf Fight Club Komárno, SK) vs Adrián Kulena 0-1-1 (Kuzuri Gym Nitra,SK)
Ez a mérkőzés a hazaiak nagy örömére nem tartogatott sok izgalmat, de annál több örömöt ugyanis a Komárno-i Nikolas Kedro lépett ketrecbe.
1. menet:
Az elvárásokkal ellentétben Kulana nyitott egy szép egyenessel, de ezt követően Kedro jelentkezett egy sikeres földre vitellel és ott harcolt ki egy kedvező pozíciót (half mount). Pillanatokkal később Kedro tovább javította pozícióját és átment full moutba, ahonnan könyörtelen ütéseket zúdított Kulenára. A bírónak közbe kellett lépnie és le is intette mérkőzést.
Megszületett tehát az este első hazai győzelme és ezzel együtt egy potencionális „performance of the night”, azaz az est teljesítménye.
A győztes: Nikolas Kedro, TKOval.
4. mérkőzés:
77 kilogrammban: Vlado Štefonovič 0-1-0 (Kuzuri Gym Nitra, SK) vs Zsombor Krecsmár 0-3-0 (Totalfight Team Budapest, HU)
1. menet:
Az első menet nagy részét leginkább clinchből bevitt térdesek jellemezték és álló guillotine fojtás próbálkozások. Ezekből Krecsmár jött ki jobban. Azonban Štefanovič is jelzett pár testre mért térdessel. A mérkőzést félbe szakította egy mély rúgásnak ítélt combos, így egy rövidebb pihenő következett. Štefankovič elhozott egy földre vitelt és pár szép találat után beakasztotta a hátsó fojtást Zsombornak, akit látszólag csak a gong mentett meg.
2. menet:
A második menetet egy szép bal egyenessel nyitotta Štefankovič, amit egy földre vitel követ a szlovák harcostól. A földön igyekezett Štefankovič idő előtt befejezni a mérkőzést, miután kb. egy perces ground and pound után Zsombor kiválóan tolta le magáról a szlovák harcost és szerezte meg a felső pozíciót. Zsombor szépen dolgozott onnan de Štefankovič szoros védelmének köszönhetően nem tudott komoly kárt tenni ellenfelében.
3. menet:
Zsombor egy combrúgással kezdte az utolsó menetet, melyet mélynek ítélt a bíró és leállította a küzdelmet. Rövid pihenő után Zsombor nem lankadt és egy egyenessel majd clinchből bevitt térdesekkel jelezte ellenfelének, hogy még bírja és ő ide nyerni jött. Ez követően Štefankovič szép földre vitelt mutatott, de Zsombor ügyesen szerezte vissza a felső pozíciót. A menet vége már egy eléggé fáradt scramblevel telik, ahol a harcosok igyekeznek a lehető legkedvezőbb pozíciót megszerezni számukra és a bírákat a saját oldalukra állítani.
Az első mérkőzés az este folyamán, amely végig ment és sokat ki is vett a bunyósokból, akik egyaránt nagyon fáradtnak tűntek.
A győztes: Vlado Štefanovič, pontozással


5. mérkőzés:
74 kilogrammban: Pali Petruš 0-1-0 (Wolf Fight Club Komárno, SK) vs Károly Molnár 1-1-0 (Pápai Koko Gym, HU)
Petruš Pali személyében egy újabb Komárno-i harcost láthattunk, és a hazai közönségnek ismét volt kiért szurkolnia.
1. menet:
Az első menet elején csak puhatolóztak a harcosok és egyik sem vitt be hangsúlyos találatot igazán. Majd picivel később rövid ütésváltás után egy szépen előkészített földre vitel Petruštól, aki szépen kontrolálta ellenfelét és át tudott menni side controlba is.
2. menet:
A menet túlnyomó része földharccal telt és mind két harcos azon volt, hogy számára előnyösebb pozíciót szerezzen. Ez nagyon szépen váltakozott. Molnár kiválóan látta a rést Petruš védekezésében és azt kihasználva be is próbálkozott egy hátsó fojtással. Petruš egy pillanatig nagyon kedvezőtlen helyzetben találta magát. Sikerült azonban higgadtnak maradnia és alsó pozícióból lábaival szinte felfutott a ketrec szélén és rúgta el magát majd egy hátra bukfenccel sikerült teljesen kiszabadulnia a számára vesztes pozícióból. Ezt egy kis scramble követte mind addig, amíg Petruš meg nem érezte az esélyt az armbarra, amit végül mutatósan végre is hajtott.
Ezzel megszületett az est második hazai győzelme, a közönségnek óriási örömére.
A győztes: Pali Petruš, feladásra kényszerítés karfeszítéssel
6. mérkőzés:
77 kilogrammban: Zoltán Kardos 4-4-0 (Totalfight Team Budapest, HU) vs Bojan Pavicic (Galaktik Sombor, SRB)
1. menet:
Egyből az elején kemény ütésváltásoknak lehettünk szemtanúi. Volt pár egyenes, horog, majd Pavicic jött egy szép spinning fistel is. Ezt követően Pavicic bemutatott egy szép földre vitelt, de Kardos szinte egyből fordított és megszerezte a felső pozíciót, amiből szép ütéseket vitt be. Nagyjából a gong előtt 10 másodperccel tudtak csak felállni a harcosok.
2. menet:
Ismét egy rövidebb ütésváltással kezdtek a srácok és Pavicic, csak úgy, mint az első menetben, szép földre vitellel jelentkezett. Itt már Kardoson látni lehetett a fáradtság apró jeleit is, amit Pavicic igyekezett kihasználni.
3. menet:
Pavicic egyből három lábrúgással indított és egy bal horoggal. Kardos ezt követően szépen fogta be Pavicic nyakát és pár térdessel jelezte, hogy nem adja könnyen magát. Ez után Pavicic szép földre vitelét láthattuk és felső pozícióból próbált ütéseket bevinni egészen a végső dudaszóig.
A győztes: Bojan Pavicic, pontozással (SRB)
7. mérkőzés:
77 kilogrammban: Dávid Cibulka 0-1-0 (Wolf Fighting Club Komárno, SK) vs Ivan Vadkerti (Genkikan Academy Nové Zámky, SK)
Az est harmadik hazai harcosa, Dávid Cibulka jelentős szurkolótáborral a háta mögött vonult be a ketrecbe.
1. menet:
Az első menet nagyon vegyesen zajlott, mind két harcos vitt be szép ütéseket és Vadkerti egy fejrúgást is bemutatott ellenfelén.
2. menet:
Vadkerti és Cibulka a második menet elejét leginkább a földön töltötték. Cibulkán sajnos látni lehetett a fáradtság jelét, amit Vadkerti igyekezett kihasználni. Cibulka azonban egy nagy levegővétel után még bevitt két szép horgot, jelezvén, hogy hazai közönség előtt nem fogja olyan könnyen feladni. Ezen Vadkerti meg is lepődhetett, mert szinte azonnal igyekezett földre vinni Cibulkát, ami sikerült is neki. Vadkerti nagyon ügyesen tartotta meg domináns pozícióját és pontos ütésekkel operált egészen addig, amíg Cibulka már nem tudott ellenállni, és a bíró nem is hagyta tovább a mérkőzést.
A győztes: Ivan Vadkerti, TKO
8. mérkőzés:
93 kilogrammban: Nikolas Hodosi 3-1-0 (Bősi Kempo MMA, SK) vs Szilárd Lele 1-0-0 (VRSE, HU)
1. menet:
Hodosi hevesen kezdett, de Lele érezvén a nyomást sikeresen földre vitte ellenfelét majd szerezte meg a felső pozíciót. Hodosi azonban szépen felállt és szinte azonnal átkulcsolta kezeivel Lele nyakát, majd négy térdest vitt be Lele arcába. Ebből az egyik elég nagy heget ejtett Lele jobb szeme alatt, amire az orvost is behívták. Rövid konzultáció után úgy döntöttek, hogy a seb túl mély, így nem engedték tovább a mérkőzést.
A győztes: Nikolas Hodosi, TKO (orvosi döntés alapján)
Ezzel a küzdelemmel zárultak az amatőr mérkőzések, amik mondjuk ki, egyáltalán nem keltettek amatőr hatást, mivel a küzdelmek magas színvonalban zajlottak és minden egyes harcos nagyon jól felkészült. A szünetben egy facebook szavazást követően a 8 győztes között egy közönségdíjat is kisorsoltak, amit a Komárno-i Nikolas Kedro kapott a domináns győzelme után. Ezt követően pedig fejest ugorhattunk az előttünk álló öt profi mérkőzésbe is, melyek nagyon jó küzdelmeknek ígérkeztek, 3x5 percben.

1. mérkőzés:
66 kilogrammban: Matej Taraba 1-1-0 (Wolf Fight Team Žilina, SK) vs Sinisa Legen 2-1-0 (Tigrovi Zabalj, SRB)
1. menet:
Ahogy az amatőrök első mérkőzése, úgy ez sem tartott túlságosan sokáig, mivel Taraba, szinte azonnal a gongot követően, egy földre vitel után energikus és pontos ground and poundal kényszerítette feladásra a szerb Legent, aki le is kopogta.
A győztes: Matej Taraba, TKO (ground and pound)
2. mérkőzés:
93 kilogrammban: András Halko 2-0-0 (Dunaharaszti Kempó Klub, HU) vs Nikola Jovanovic 1-1-0 (MMA Gladitor Sombor, SRB)
1. menet:
A harcosok egyből egy-egy lábrúgással kezdtek, de Jovanovic ezt megfejelte egy szép bal horoggal is. Halko ezután térdesekkel dolgozta meg Jovanovicot, melyek után egyből földre is vitte ellenfelét. Halko nagyon rutinosan, szinte egyből full moutba került és pár erőteljes csapással rákényszerítette a bírót, hogy vessen véget a küzdelemnek.
A győztes: András Halko, TKO (ground and pound)
3. mérkőzés:
70 kilogrammban: Krisztián Simon 4-0-0 (EFC Gabčíkovo, SK) vs Robert Tsenize 0-1-0 (MMA Gladitor Sombor, SRB)
1. menet:
Tsenize nagy önbizalommal kezdett és rögtön két combrúgással nyitott, amire Simonnak egy gyors spinning fist volt a válasza. Simon egyből egy földre vitelt is kivitelezett és ebből át is ment side controlba. Onnantól kezdve nagyon tudatosan dolgozott Simon, lépésről lépésre egészen a hátsó fojtásig, amit rendkívül rutinosan és higgadtan hajtott végre.
A győztes: Krisztián Simon, feladásra kényszerítés hátsó fojtással.
4. mérkőzés (Co-main event):
77 kilogrammban: Máté Kertész 4-0-0 (Twins Gym – Carlson Gracie Budapest HU) vs Aleksandar Golic 0-1-0 (Tigrovi Zabalj, SRB)
1. menet:
A TDMG színeiben bevonuló Kertész rendkívül jól kontrázta egyenesekkel Golic lábrúgásait majd bevitt egy nagyon szép kétütéses kombinációt, melyet egy combrúgással fejezett be. Ez után Kertész sikeresen földre vitte Golicot és ott egy ún. knee on stomach (amikor a felső pozícióban lévő harcos rá térdel a másik hasára) technikát alkalmazott, majd bevitt egy jól irányzott ütést bordakosárra, ami már sok volt a szerbnek, ezért kopogott.
A győztes: Máté Kertész, feladásra kényszerítéssel, a bordakosárra mért ütéssel


5. mérkőzés (Main event):
77 kilogrammban: Tomáš Malík 8-2-0 (RSC Nové Zámky, SK) vs Patrik Szombat 4-2-0 (Dunaharaszti Kempó Klub, HU)
Elérkezett tehát az est főmérkőzése, ahol eredetileg Roland Čambal lépett volna szorítóba, de az ACB szervezet, ahol bunyózik lefújta számára a találkozót. Szerencsénkre volt azonban kihez nyúlni, így Čambal az egyik legjobb tanítványát küldte harcba, Malík személyben és a nézők sem maradtak főmérkőzés nélkül.
1. menet:
Amint elindultak egymásnak a bunyósok, tudtuk, hogy nem hiába lettek ők a főmérkőzés szereplői. Szép ütésekkel operált mind két fél és nem is kellett sokat várni az első földre vitelre, amit Malík mutatott be. Szombat azonban nagyon okosan mérte fel a helyzetet és pár pillanat után már ő volt kedvezőbb helyzetben. Földharccal telt az első menet érdemi része.
2. menet:
Malík egyből egy single leg földre vitellel indított és abból szerzett domináns pozíciót. Nem sok idő telt el és Malík sikeresen át ment full mountba, amiből talált pár hangsúlyos ütéssel. Szombat azonban nem volt elveszve és nagyon szépen szurkált alsó pozícióból is, habár még mindig Malík volt kedvezőbb helyzetben. Ezt követően a bíró megállította a mérkőzést, mert Malík illegális könyökösöket vitt be, amik fel is nyitották Szombat szeme alatti részét. Ismét orvosi ellenőrzésre volt szükség, de ezúttal a doktor tovább engedte a küzdelmet. Malík szinte egyből bement két lábra és egy újabb sikeres földre vitelt tudhatott a neve mellett. Szombat azonban ismét nem esett kétségbe és azonnal bezárta a guardott és alig engedte Malíkot érvényesülni, sőt, Szombat még alsó pozícióból is tudott találni, ahogy az előző menetben is.
3. menet:
Szombat egy egyenessel nyitotta az utolsó menetet de Malík a már jól bevált recepthez nyúlt, azaz egyel több földre vitel került a neve mellé. Szombatnak az ereje elfogyni látszott és a késői beugró, Malík felső pozícióból pár hangsúlyos találattal tudta lezárni az est fő mérkőzését.
A győztes: Tomáš Malík, TKO (ground and pound)A közel 5 órás gála tehát rendkívül sikeresen zárta az estét, ahol a mérkőzések nagy része szép befejezésekkel zárultak és szinte minden összecsapásban volt izgulni valónk és szemtanúi lehettünk igazán látványos megmozdulásoknak is.

A végén még a főszervezők beharangozták a Cage Fighting Komárno 4 időpontját is, amely 2018 május 11.-én kerül megrendezésre. Az előző gálák alatt látott és tapasztalt fejlődési tendencia nem hagy több kérdést maga után, így egészen egyértelmű a dolog:
Ott leszünk a következőn is és Ti se tegyetek másként, mert egy nagyon sikeres gála sorozat van kialakulóban.

fotók: SylonPhoto


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá