Koronavírusban halt meg Nelson Cuevas, legendás cutman

Koronavírusban halt meg Nelson Cuevas, legendás cutman


80 éves korában, koronavírus következtében, hunyt el Nelson Cuevas. Neve talán nem cseng olyan ismerősen, pedig szerves részét képezte a boksz kultúrának. 1964-ben kezdte profi ökölvívó pályafutását, váltósúlyban versenyzett. 1970-ben visszavonult, mert Cus D’Amato (aki az edzője is volt) meggyőzte, hogy jól állna neki az edzősködés.

Rá néhány évre megnyitotta saját termét Bronxban, ami az Apollo Boxing Club névre hallgatott. Itt vívta első amatőr mérkőzését Mike Tyson.

Manapság sokkal inkább mint cutman él az emberek emlékezetében, sem mint edző. Olyan neveket foltozott össze a ring sarkában, mint a két súlycsoportban világbajnok James McGirt, Vinny Pazienza, Howard Davis Jr., Carlos Ortiz vagy Earnie Shavers. A szakma csínját-bínját Chickie Ferrara-tól sajátította el, aki Ali és Rocky Marciano cutman-je volt.

Tavaly novemberben a New Jersey Boxing Hall of Fame-be is beiktatták. Béke Poraira!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá