Könyvbemutató: Christian Graugart - BJJ Globetrotter alkotása td_emree nagyítója alatt
bJJ

Könyvbemutató: Christian Graugart - BJJ Globetrotter alkotása td_emree nagyítója alatt


A következő posztban Christian Graugart: BJJ Globetrotter című könyvének rövid bemutatására vállalkozom.

Az író személyéről az alábbi linken tudhattok meg többet is:A könyvet pedig angol nyelven, ingyenesen innen tölthetitek le, miután megadtátok az e-mail címeteket.
Nos, a szerző egy dán jitsuka, aki saját termet vezetett. 2010-ben, miután egy igen komoly csapás érte őt a személyes életében, úgy döntött, hogy világ körüli útra indul és, ahol lehetséges edzeni fog a helyi arcokkal.

Az útról folyamatosan tudósított a blogján és a komolyabb BJJ-vel foglalkozó sajtóorgánumok mind-mind meginterjúvolták. Ezen élményeit összegzi könyvében.

Megfordult Francia és Törökországban, Indiában, Cipruson, Romániában, Moldáviában, Szingapúrban, Japánban az USÁ-ban és Japánban is, csak, hogy pár országot említsek.

Célja, nem a legmenőbb helyek felkeresése volt, erre sokszor nem is lett volna pénze, hanem, hogy olyan emberekkel eddzen, akik osszák a jiu-jitsu iránt érzett szenvedélyét. Ehhez jól jött a blog által szerzett ismertség, mert, ahogy egyre többen olvasták egyre több helyre hívták meg egy-egy edzés erejéig vagy, akár hosszabb időre

Ennek köszönhető, hogy Graugart olyan neves egyénekkel találkozott és edzett, mint Marcelo Garcia, Renzo Gracie, Yuki Nakai vagy John Danaher.

Ezek az élmények, azonban nem vetették vissza a lendületet, hiszen végig szem előtt tartotta, hogy a lehető legtöbb helyet látogassa meg, így igen kemény tempót diktált magának és nem maradt túl sokáig ugyanazon a környéken.

Az utazásról, edzésről, szörfözésről szóló fejezeteket megszakítják, azok, melyek az író saját életét mutatják be. Ezek általában valamilyen az utazás során átélt élmény kapcsán kerülnek elő, és megismerhető belőlük a szerző karakterfejlődése is.

Emellett pedig a dán mindennapokba is bepillantást engednek.

Emiatt nem csak a brazil jiu-jitsuval vagy a harcművészetekkel általában foglalkozóknak nyújt élvezetes olvasmányt, de azok számára is, akik kedvelik az életrajzi témájú írásokat. A szerző végig könnyed, olvasóbarát stílusban ír, ami miatt elég nehéz letenni a könyvet

Az olvasó maga is kedvet kap, hogy csapot-papot hátrahagyva neki vágjon a nagyvilágnak, de én csak az edzőteremig jutottam!


Szólj hozzá