Kivégzésáradat a UFN 116 főkártyáján
MMA

Kivégzésáradat a UFN 116 főkártyáján


Mondtam, hogy jobb lesz ez, mint a UFC 215.

A harmatgyenge számozott gála után végre normális gálát kaptunk a UFC Fight Night 116 képében. A főkártya meccseiből mindössze egy végződött pontozással, minden más végkifejlet idő előtt eszkalálódott. Összesen négy fighter kapott Performance of the night bónuszt, ez azért ritkaság.

Kezdjük mindjárt a főmeccsel, talán az érdekel titeket a legjobban, hiszen visszatért Luke Rockhold, rég láthattuk már őt, pedig nem is olyan rég még a középsúlyú bajnoknak mondhatta magát. Ellenfele a 11 meccses nyerőszériában lévő David Branch volt.

Az első menet úgy kezdődött, hogy a srácok nem pacsiztak le egymással, ebből is láthattuk, hogy nagyon nem kedvelik a másikat.Branch nagyon jól kezdett, ment előre, mint a gép, nem hagyta, hogy Luke kibontakozzon és távolról szedje őt szét a rúgásaival. Egy perc után Branch pontos, gyors ütéskombinációkkal sorozta meg Rockholdot, aki szinte minden ütést benyelt, azt lehetett hinni, hogy ebből TKO lesz:De Rockhold túlélte a támadást, klincsbe fogta Davidet, így egy kis levegőhöz jutott. A menet folytatódott, Branch rá tudta erőltetni a játékát Luke-ra, vagyis ment a nyomorgatás, ketrecnek tolás közelről. Luke tudott rúgni párat testre, de egyik sem volt megrendítő erejű. Egy perccel a menet vége előtt volt egy "enyhe" szembe nyúlás, Rockhold érezte, hogy valami volt véletlenül, leengedte mindkét karját, megvárta Branch reakcióját, aki egyszer megtörölte a szemét, és folytatni tudta a küzdelmet, különösebb szünet és megállás nélkül. A menet végén Luke földre tudta vinni Branch-t, még úgy is, hogy David fél karral belekapaszkodott a ketrecbe, ami ugye tiltott. Rockhold elkezdte felülről ütlegelni Branch-t, aki jól védekezett, de 15 másodpercnél többet nem kellett ebben a helyzetben töltenie, mert megszólalt a gong.

Ez hozott némi pontot Rockholnak, de ahhoz kevés volt, hogy övé legyen a menet. Egy null Branch-nek. Rockhold idegesen ment be a sarokba, az edzőinek kellett nyugtatnia őt – ez sosem jó jel, talán itt látszott meg az a 15 hónap kihagyás Rockhold részéről.

A második felvonás kísértetiesen hasonlított az elsőhöz, folytatódott a piszkos, ne közönségdíjas küzdelem, amit továbbra is Branch erőltetett. Rockhold 2 perccel a vége előtt a földre birkózta Davidet, elkapta a hátát, és felülről elkezdte megsorozni ütésekkel. Branch védekezett, de ezúttal nem menthette meg a gong, mert még sok idő volt hátra. Branch egyre nagyobb bajba került, nem tudott visszatámadni sem már, kopogott, a bíró pedig engedelmeskedett az akaratának, és beszüntette a meccset.

Ahogy a UFC Twitterén is mondták, Isten hozott újra otthon, Luke Rockhold!Az előmeccs még a főmeccsen is túltett, attól függetlenül, hogy közel sem olyan nagy nevek vívták, mint a főmeccset. Mike Perry a 13 meccses nyerőszériában lévő (13 idő előtti kivégzés!!!) UFC-újoncot, Alex Reyes-t fogadta az Oktagonban. És megmutatta neki, hogy a UFC teljesen más pálya, mint a a kevésbé ismert promóciók. Alex 1 perc 19 másodpercig bírta. Ha egy szóban kellene véleményeznem a bunyót, azt mondanám róla, hogy: aztakurva! Nem is húzom tovább, mutatom a kivégzést, ha már a cikk címét is erre hegyeztem ki:Perry 11-1-re tornászta fel a profi mérlegét, majd a meccs utáni interjúban elmondta, hogy "mindenki azt akarja látni, ahogy szétverem Robbie Lawlert". Ezt nevezhetjük kihívásnak.

A harmadik meccs Hector Lombard és Anthony Smith között zajlott le, és a Hector fanok megint nem örülhettek. Lombard jól kezdte az első menetet, háromszor annyit talált, mint Smith, de ezúttal valahogy elmaradt a szokásos Lombard-féle lerohanás, a kubai most óvatos volt, nem követte el azt a hibát, amit Neil Magny és Dan Henderson ellen elkövetett, vagyis nem fárasztotta ki magát már rögtön az elején. Volt egy csomó pillanat, amikor ráronthatott volna Smith-re, de nem tette.

A középsúlyú meccsben bármelyik pillanatban ott volt a kiütés veszélye, hatalmasakat lendített mindkét harcos. De a második menet is végigment. Anthony a menet végén megtalálta az ütőtávot, többször eltalálta Lombardot, megrendítő erejű ütésekkel. Hector állta a sarat, de ezeket bizony még ő is megérezte. Smith panaszkodott a második szünetben, odaszólt Lombardnak: "Na, most már tudod, hogy hívnak?" – ezzel úgymond saját magát hergelte, kezdte elhinni, hogy megnyerheti ezt a bunyót.

A harmadik menetben Smith egy három ütésből álló kombóval tisztán eltalálta Lombardot, aki összerogyott, védekezni már nem tudott, ezért elszenvedte negyedik vereségét. Sorban.A negyedik meccsen – Gregor Gillespie vs. Jason Gonzalez – is kivégzés volt. Az egy fejjel kisebb, veretlen Gillespie (10-0) eddig csak kétszer győzött pontozással, és ezúttal sem bízta a bírókra a döntést. Már az elejétől fogva vérre ment:Ha az előmeccsre azt mondtam, hogy jobb volt, mint a főmeccs, akkor azt kell mondjam, hogy ez a bunyó mindegyiknél jobb volt. Tévedtek, ha azt hiszitek, hogy csak az első pár másodperc volt ilyen pörgős, nézzétek csak meg, mi volt 1 perccel később:Meglepő módon a finish elmaradt az elsőben, a másodikban viszont megtörtént, de Gonzalez nem állóharcban, hanem a földharcban vérzett el:Ezzel született meg Gillespie 10. győzelme, és egyben az év egyik legjobb meccse is.

A cikk végére hagytam az ötödik kivégzést, amit Kamaru Usman eszközölt Sergio Morales-en mindjárt az első menetben, 10. győzelmét aratva ezzel sorozatban. Kis híja volt, hogy a kivégzés elsétálós KO legyen, Usman egy kíméletlen jobbegyenessel küldte földre ellenfelét, aki a FEJÉRE esve csuklott össze. Morales még megpróbálta összeszedni magát, ezért Usmannak még be kellett vinnie neki egy ütést, ami olyan volt, mintha csak egy pislákoló cigarettacsikk lenne a betonon, amire a biztonság kedvéért egyszer még rá kell taposni:Usman kihívta az egész váltósúlyú (170 fontos) divíziót, a következő badass szöveggel:
"170, készülj. Probléma vagyok."A főkártyán volt még két nehézsúlyú, Justin Ledet és Azunna Anyanwu, akik szoros csatát vívtak, Justin nyert végül, megosztott pontozással.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41
Szólj hozzá