Kiskapu a UFC cucc-teszt programjában: menj nyugdíjba, majd térj vissza

Kiskapu a UFC cucc-teszt programjában: menj nyugdíjba, majd térj vissza


Semmi sem lehet tökéletes, de vannak több, mint furcsa dolgok.Mikor pár napja Dana White azt nyilatkozta, hogy Ronda Rousey hivatalosan még nem vonult vissza, emiatt pedig még mindig rendszeres dopping ellenőrzéseken kell részt vennie, Iain Kidd újságíró gondolt egyet, és lecsekkolta. A USADA adatbázisa szerint Rondat utoljára 2016 végén tesztelték a Nunes elleni meccse előtt. Azon persze nem lepődik meg már senki, ha Dana szavára nem lehet adni, de Kidd talált egy érdekesebb dolgot is. Lehetséges ugyanis, hogy a tesztelési körbe tartozik még Rousey, csak 2017 kimaradt, de hogy kik is vannak a tesztelés célkeresztjében, az titkos infó, de van egy érdekesebb dolog a történetben.

A WADA előírásai szerint ugyanis azon atléták, akik újonnan érkeznek a szervezethez, minimum 1 hónapos, megelőző tesztelési időszakon kell átesniük. Ezt a UFC a USADA-val karöltve rendszeresen kivételkezelésben alkalmazza, ugyanis több gálán előfordult, hogy sérült, a cardből kieső arcokat gyorsan, napok alatt pótolnak beugrókkal. Viszont.

A nyugdíjból visszatérő bunyósokat min. 6 hónapig figyelni és tesztelni kell.  Legalábbis a WADA szerint, a USADA szabályozásban viszont az áll, hogy a UFC ettől adott esetben eltekinthet. Erre a legjobb példa Brock Lesnar visszatérése a UFC 200 gálán, mikor a 6 hónap helyett csak a gála előtt és után nézték meg őt (és nyomban meg is bukott Lesnar). Ami a nagyobb gond a buliban, összefüggésben azzal, hogy nem ismert a tesztelt bunyósok köre, hogy arról sincs egyértelmű adatbázis, hogy ki éppen hivatalosan visszavonult sportolók. Ugyanis vannak arra utaló jelek, hogy nem csak azok az arcok vonulnak vissza, majd térnek vissza pár hónappal később, akik ezt a média előtt jelentik be. Vagyis csakis a UFC-n múlik, hogy ezt a játékot kivel és hogyan akarja játszani. Ők pedig a bunyósokból és azok teljesítményéből élnek, csak olyan állatokkal nem tudnak mit kezdeni, mint Jon Jones, aki ezen történet fényében elvileg elég sok támogatást kaphatna, ha nem a kokó nyomait akarná elfedni kínai szarokkal, amikben akár 30 éve tiltott szerek származékai vannak...

Tehát nincs új a nap alatt: kirakat intézkedések egy olyan sportban, mely nem tud meglenni a cucc nélkül, ha azt akarja hozni a nézőknek, amire azok vágynak.

 


Szólj hozzá