Kis híján belehalt egy UFC-s a fogyasztásba
MMA

Kis híján belehalt egy UFC-s a fogyasztásba


Ryan Benoit kis híján belehalt a fogyasztásába. A hétvégén lett volna mérkőzése a UFC Vegas 26 UFC-gálán, de a mérlegre csak segítséggel bírt felállni, és az egyensúlyát is alig bírta megtartani, a szakemberek elsőre meg sem tudták mérni a súlyát.

A pár másodperces szédelgős ácsingózás után a bunyós annyira kimerült, hogy le kellett ültetni egy székre.A sikertelen bemérés után nem sokkal Benoit ismét előkerült, megpróbált még egyszer bemérni, miután átesett egy rövid orvosi ellenőrzésen.

Ismét csak edzői segítséggel tudott megállni két lábon. Ezúttal meg tudták mérni a súlyát, 129 font volt, ami 3 fonttal (1,3 kg) több a légsúly felső határán. A találkozót lemondták.Mondanunk sem kell, hogy ez mennyire rossz fényt vet az egész sportra, illetve a fogyasztásra, mint olyanra. A közelébe sem szabadna kerülnie egy bunyósnak az ilyen állapothoz.

Aki nem tudná, mi is az a fogyasztás, annak eláruljuk, hogy a bunyósok agyonszárítják a testüket, sokszor nem isznak semmit hosszú órákig, és közben a szaunában izzasztják magukat. Így a testből víz távozik, amivel drasztikus súlycsökkenés érhető el, hiszen a test kb. 70%-a víz.

Mindezt azért csinálják a bunyósok, hogy csaljanak, vagyis hogy beférjenek egy, a normális súlyuknál sokkal kisebb súlycsoportba. Mondhatnánk, hogy mennyire gyáva és szánalomra méltó dolog ez, de mivel sajnos mindenki szokott fogyasztani, így az nagyon nem jár jól, aki úgy gondolja, hogy képes a normál súlyához tartozó súlycsoportban bunyózni.

Egyes államokban pontosan meg van határozva, hogy maximum mennyit lehet fogyni, és egy komolyabb súlytévesztés után megparancsolják a fighternek, hogy egy kategóriával feljebb bunyózzon. Reméljük, ezt a módszert hamarosan a világ minden országa és állama bevezeti, méghozzá VASSZIGORRAL, hogy ilyen jeleneteket soha többé ne láthassunk.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá