King Mo lett Cro Cop új ellenfele a Rizin FF szilveszteri, nyílt súlyú tornáján
MMA

King Mo lett Cro Cop új ellenfele a Rizin FF szilveszteri, nyílt súlyú tornáján


Ezek az őrült japánok megcsinálják a Godzilla vs. Pókembert is egyszer.


Két komoly nevet adtak hozzá a Rizin FF nyílt súlyú tornájához.

Először is: a Bellator-veterán Muhammed Lawal ugrik be Mirko Filipovic ellen, mivel Cro Cop eredeti ellenfele, Wanderlei Silva lemondta a szereplést. Emellett az egykori UFC- és Pride-bunyós Heath Herring is ringbe lép. Ő 2008-ban verekedett utoljára, és Shane Carwin-t helyettesíti. Az ellenfele Amir Aliakbari lesz a Rizin FF 3 negyeddöntőjében.

King Mo Lawal, aki karrierje nagy részében félnehézsúlyban bunyózott, múlt pénteken, a Bellator 169-en legyőzte a nehézsúlyú Satoshi Ishii-t. A Dublinban lebonyolított gála után a Bellator vezetősége megerősítette, hogy Lawal ott lesz a Rizin tornáján, de akkor az ellenfélről még nem volt infó. Ami pedig Herringet illeti, a BloodyElbow.com írta meg először, hogy az egyébként a Rizin közvetítéseken dolgozó bunyós is indul a grand prix-n.

Ezekkel a bunyókkal bővül tehát a negyeddöntős Rizin FF kártya, amit december 29-én rendeznek meg Japánban, a Sataima Super Arena-ban. Két nappal később pedig ugyanitt a továbbjutók küzdenek, a Rizin FF szilveszteri rendezvényén.

King Mo egyébként jól tolja, egy 8-1 –es sorozaton van túl, ami magában foglalja a Rizin nehézsúlyú tornájának megnyerését is 2015-ben. Ellenfele, Cro Cop pedig a nyugdíjból jött vissza, hogy lenyomja Hyun Man Myung-oit, szintén a japán szervezet égisze alatt. Ezzel ő 2014 óta 4-0-s sorozatot nyom.

Mindeközben Herring a UFC 87-en bunyózott utoljára (#azdekurvarégvolt), ahol Brock Lesnar-tól szenvedett el egyhangú pontozásos vereséget. Ezek után az egykori Pride-bajnoki kihívó és közönségkedvenc passzív maradt, de csak évekkel később jelentette be, hogy nyugdíjba vonul. Most, 38 évesen úgy döntött, hogy leporolja a szuszpenzort, hogy megküzdjön Aliakbari-val. A 29 éves iráni kiváló birkózó, akinek 2015-ös profi MMA bemutatkozása óta három mérkőzése volt, amit mind meg is nyert.

Természetesen egy Rizin grand prix nem merülhet kis a feljebb említett csatákkal, lesz ott mit nézni a tornameccseken túl is. Ringbe lép például az egykori szumóbajnok, szupernehézsúlyú Kaido Hövelson, akinek az ellenfele Tsuyoshi Kosaka lesz. Illetve a Fedor Emilianenko szárnyai alatt fejlődő veretlen Valentin Moldavsky-t is láthatjuk a KSW-veterán Szymon Bajor ellen, aztán ott van még a már most hírhedt Gabi Garcia vs. 50+-os ex-pankrátor, lesz megint Kron Gracie, Andy Souwer, Charles „Krazy Horse” Bennett és Erson Yamamoto-meccs is. Meg még egy rakás más bunyó. Az első kártya programját itt lehet böngészni, a másodikét itt.

A tornára visszatérve: a szilveszteri elődöntőben a Cro Cop vs. King Mo győztese mehet a Hövelson vs. Kosaka győztese ellen, illetve a Herring vs. Aliakbari jobbja megküzd a Moldavsky vs. Bajor keményebbjével. Mi lesz itt, gyerekek?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá