Kick-box: Csonka Zsolt KO-s győzelmet aratott a Vendetta Fight Nights 32-n

Kick-box: Csonka Zsolt KO-s győzelmet aratott a Vendetta Fight Nights 32-n


A múlt hétvégén megrendezett Vendetta Fight Nights 32-n sok magyar küzdősportoló szállt harcba külföldi ellenfelekkel szemben, de a kemény mezőnyben csak egyikőjük tudott győzelmet aratni.

Csonka Zsolt (amatőr: 19-6, pro: 2-0) profi kick-box mérkőzés keretén belül csapott össze a főkártya harmadik kiemelt mérkőzésén a török Şahmar Memmedzade-vel (29-12), köztes súlyban (73,5 kg). A második menetben egy brutális testütéssel sikerült befejezne a mérkőzést.Az első menetben Zsolti tartotta a felkészülés alatt megbeszélt tervet, óvatosan kezdett, inkább védekezésre rendezkedett be. Lábmunkával és kemény balegyenesekkel építette fel a bunyóját, így kontroll alatt tudta tartani az ellenfelét.

A második menetben a magyar kiválóság sokkal frissebb volt, és ahogy arra a csapatával számítotak rá, az ellenfél már nem volt olyan magabiztos, mint az elsőben. Zsolti a ketrechez kezdte Memmedzade-t, és ott be is tudta fejezni egy kemény bal testütéssel a mérkőzést.


"A felkészülés nagyon jól alakult és úgy érzem fel tudtunk nőni ehhez a feladathoz" – mondta Zsolt edzője, Dancs István. "Úgy gondolom, ez már egy másik szint. Zsolti több mint 8 kilót fogyott Melinda étrendjével és technikájával, úgyhogy a fogyasztás nem volt érezhető a teljesítményén. Itt is meg szeretném köszöni Fábián Melindának segítségét, végigkísérte a négy hetes felkészülést. Még aki nagyon sokat segített nekünk, az Peszlen Ferenc, akit szerintem senkinek nem kell bemutatni a küzdősport világában. Ő segített kielemezni az ellenfelet, és tanácsokat adott nekünk. Felnézzünk Feri munkájára és mondhatom úgy is hogy ő az én “mentorom”, segít nekem mindig mindenben."

István elárulta nekünk azt is, hogy a Vendetta szervezője visszahívta a következő gálára Zsoltot, ami március 18-án lesz Bécsben. Ellenfél még nincs, de ha minden továbbra is ilyen jól megy, várható, hogy a magyar versenyző szerződést kap a promóciótól.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá