Khabib Nurmagomedov ultimátumot adott a UFC-nek:
MMA

Khabib Nurmagomedov ultimátumot adott a UFC-nek: "Ha a tesómat kirúgjátok, engem is elveszítetek"


A mára ikonikussá vált ugrást Khabib azért ejtette meg, mert Dillon Danis "kibaszott muszlim patkánynak" nevezte őt a ketrec mellől.


A Bellatoros jiu jitsu fenomén azóta tagadta, hogy szóba hozta volna a vallást (a patkányt viszont nem). Persze mint tudjuk, nem csak a címét könnyedén megvédő bajnok és Danis bunyózott, hanem Conor és Khabib csapattársai is.

Dana White egyébként már kijelentette, hogy nem fogják megbüntetni Khabibot (ja, és nem Habib! – a szerk), de a NAC ettől függetlenül megteheti ezt, ők el is kobozták egy időre a UFC 229 balhé után a meccspénzét.

Még mindig nem írták meg hivatalosan, hogy kik voltak a tömegbunyó legnagyobbat hibázó résztvevői, de Zubaira Tukhgov-ot, aki megtámadta McGregort, Dana szerint többé soha nem fogják többé a ketrec közelébe engedni, még ringsegédként sem.

Nurmagomedov egy Instagram posztban tiltakozott a lépés ellen, és konkrétan megfenyegette a UFC-t:
“Ha kirúgjátok őt, akkor jobb ha tudjátok, hogy engem is elveszítetek. Oroszországban sosem hagyjuk cserben a testvéreinket, és én a végsőkig képes vagyok elmenni a testvéremért. Ha kirúgjátok Tukhgov-ot, akkor egyúttal küldjétek nekem a széttépett szerződésünket, mert ha nem teszitek, széttépem majd én. Ja, és még valami. A pénzt, ami nálatok van, nyugodtan tartsátok meg, remélem, nem akad a torkotokon."Valóban jó lenne, ha Tukhugovot nem tiltanák el? Nos, abból a szempontból igen, hogy a srác épp Conor legjobb barátjával, Artem Lobov-val bunyózott volna október 27-én, de ezt a meccset el kell törölni az incidens miatt.


Nurmagomedov azért is savazta a UFC-t, amiért Conorékat nem büntették meg a buszos támadás miatt.


Szólj hozzá