Khabib Nurmagomedov edzője tart Conor McGregortól
MMA

Khabib Nurmagomedov edzője tart Conor McGregortól


Az American Kickboxing Academy (AKA) vezető edzője, Javier Mendez nem bullshitel tanítványa Conor elleni meccsét illetően. Kerek perec kijelentette, hogy félti Khabibot brilliáns McGregor állóharcától. Mind Khabib, mind Conor nyílt lappal játszik: a dagesztáni a földharcot és a birkózást erőlteti majd, az ír pedig megpróbálja majd kivédeni a földreviteli kísérleteket.


Az MMA társadalom nagyjából 75%-a gondolja úgy, hogy Khabib nyeri ezt a meccset, annak ellenére, hogy Conor ellen elég egy hiba, és az ember már a földön találja magát a balosától. Pontosan ettől tart Khabib edzője:

“Számomra McGregor a legjobb állóharcos a UFC-ben." – hangzott el a mestertől, Mendeztől az Eurobash podcastban. “Ennyi idő alatt (a bejelentés óta gondolom én – a szerk.) lehetetlen feladat lenne felkészíteni Khabibot erre az állóharc szintre, és én nem fogok táplálni hamis képzeteket, és azt mondani neki, hogy Gyere, felkészítünk! Hahó, ébresztő! Nem menne. Nem kérünk Conor állóharcából. Ő túlságosan jó.”McGregor (21-3) 21 győztes meccsből 18-at (technikai) kiütéssel fejezett be, viszont az összes vereségét a földön szenvedte el, kopognia kellett. Ja, és nem kis tapasztalatot szerzett bokszban Floyd Mayweather ellen.


Persze sem Khabibot nem szabad lebecsülni állóharcban (lásd mit művelt Iaquintával), és Conort sem kell a földharcban, mert kevesen tudják bár, de brazil jiu jitsuban barna öve van. A veretlen Nurmagomedov (26-0, brutális!) pont Conor ellentéte: a legveszélyesebb földharcos a könnyűsúlyban, 16 idő előtti befejezése van: 8 kiütés, 8 kopogtatás.

Alighanem ez az egyik legzseniálisabb párosítása eddig a UFC-nek.


A kérdés csak az: mi számít többet, az állóharc, vagy a földharc?

Úgy néz ki, az emberek 75%-a szerint a földharc...


Szólj hozzá