Két KO-gép találkozása: Március 31-én bunyózik Anthony Joshua

Két KO-gép találkozása: Március 31-én bunyózik Anthony Joshua


Következő ellenfele hatalmas dobás lesz, de nem a leghatalmasabb.

Anthony Joshua Wladimir Klitscko elleni meccse 2017 egyik legnagyobb sztorija volt. Ezelőtt is nagy médiafigyelem kísérte Joshua pályafutását, de miután hazai pályán 90 000-es tomboló nézősereg szeme láttára győzelmet aratott, talán csak Floyd Mayweather és Conor McGregor profi bokszoló felkapottabb manapság. Klitschko után az új nehézsúlyú világbajnok vitatott TKO-val legyőzte Carlos Takamot, és már tudjuk, kivel bokszol legközelebb.


A szerencsés flótás sajnos nem Tyson Fury, nem is Deontay Wilder, hanem az új-zélandi szupersztár, Joseph Parker (24-0, 18 KO), aki szintén veretlen, és legutóbbi meccsén a világon elsőként legyőzte Tyson Fury kisöccsét, Hughie Fury-t (20-1). Parker a WBO világbajnoka, Joshuánál pedig a WBA és az IBF övei vannak. Amennyiben AJ nyer, egyetlen nagy világszervezet övét nem fogja csak birtokolni, méghozzá a WBC-ét, az ugyanis Deontay Wildernél (39-0, 38 KO – ezt még többedjére is félelmetes leírni) van.

Látható tehát, hogy a nehézsúly végre magára talált, Luis Ortizzal együtt olyan nevek vannak a top versenyzők között, akiknek milliós rajongótáboruk van. Ráadásul úgy néz ki, Tyson Fury is magára talált, elkezdett újra formába lendülni, hogy ne maradjon ki a jóból. Remélem, nem is fog, és minden jól alakul vele kapcsolatban.


Hogy a Joshua-Parkert hol rendezik, azt még nem tudni, de talán nem is annyira lényeges.


Szólj hozzá