Két évre tiltották el Chad Mendest

Két évre tiltották el Chad Mendest


Potenciális helyett most már biztos, hogy valódi doppingvétséget követett el.2018-ig le kell mondanunk Chad Mendes társaságáról. A USADA szerdán bejelentette,hogy Mendes teljesítményfokozóval megbukott egy május 17-i, versenyidőszakon kívüli doppingteszten. A töpszli harcos mintáiban – és most tényleg elnézést, hogy röhögök, nem tehetek róla – GHRP-6-ot, azaz növekedési hormon-felszabadító hexapeptidet találtak.

Mendes két éves eltiltást kapott, mely 2018. június 10-ig tart, azaz visszamenőleg, a potenciális vétség bejelentése és az ideiglenes eltiltás kezdetétől van érvényben.

Mendes a UFC egyik legjobb pehelysúlyúja, de az utóbbi időben nem jött ki neki a lépés. Az elmúlt két évben három kemény vereséget szenvedett, és csak egy győzelmet aratott. 2015. áprilisában első menetes TKO-val legyőzte Ricardo Lamast, de 2014. októberében egy ötmenetes háborúban pontozással kikapott az akkori bajnok Jose Aldótól, Conor McGregor tavaly júliusban a második menetben kiütötte, decemberben Frankie Edgar pedig az elsőben.

Szólj hozzá