Kertész Máté vérprofi bunyóval nyert az Oktagon 6 gálán Szlovákiában

Kertész Máté vérprofi bunyóval nyert az Oktagon 6 gálán Szlovákiában


Az Oktagon nem szarozik, ahogy Máté sem.

A cseh-szlovák MMA szervezet komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt két évben, amiről nálunk is olvashattatok már. Indítottak egy TUF-ra hajazó reality show-al az országos TV-ben Szlovákiában és Csehországban, szépen felépítették a bunyós karaktereket a nézők és rajongók számára, aztán beindították a gálasorozatukat. A két alappillér ebben a buliban két szlovákiai magyar bunyós: a Bellator korábbi félnehézsúlyú bajnok Végh "Pumukli" Attila és a reality show révén szupernépszerűvé váló, majd a szervezet váltósúlyú címét is megszerző Boráros Gábor. Az Oktagon 6 gálát tegnap este hozták le Kassán, a cardba pedig először érkezett Magyarországról bunyós Kertész Máté személyében.

Máté az utóbbi években amerikai edzőtáborokkal és a tavalyi budapesti Bellator gálával a háta mögött kisebb gálákon kereste a helyét. Erről a meccset megelőző GnP Show Extrában is dumáltunk (itt tudjátok visszanézni). Az Oktagon 6 épp időben érkező meccslehetőség volt számára elmondása szerint a formáját tekintve. Eredetileg Boráros Gábor ellen szólt a megkeresés, de időközben Lukas Pajtina-ra módosították a szervezők ellenfelét. Pajtina a pozsonyi elitklub, az OFA növendéke, masszív hazai támogatással indult a Twins Gym / Carlson Gracie-ből érkező Kertész Máté ellen a ketrecbe.

Ahogy Máté azt előzetesen sejtette, Lukas a földharcot kereste ellene, amint lehetősége volt, a földrevitelre ment. Máté azonban nagyon jól érezte ezeket, kiválóan védekezett ellenük. Lukasnak ezen kívül más fegyvere nem volt a magyar harcos ellen, cserébe viszont Kertész bal jabjét nagyszerűen használta, jól zárta a menekülési szögeket. Egy repülő térdese éppen csak elzúgott Lukas feje mellett, melyből nyomban hátsó fojtással veszélyeztetett Kertész. A bunyó végét egy gyönyörű bal előkészítő utáni jobbos hozta el, Pajtina lement a földre, Máté pedig GnP befejezte a küzdelmet. Mindezt az első menetben. Síri csend volt a Steel Arénában, csupán Máté erőteljes ordítását lehetett hallani.

https://youtu.be/ZG2lSL9xCAU?t=1h20m56s

A magyar csapat roppant elégedett volt a szervezéssel, feltehetően további meghívókat kap majd a szervezettől. Gratula, ez tényleg profi meló volt! A cardban kapott helyet szintén Boráros Gábor, aki ellen a svéd Fernando Gonzalezt hozták. Gonzalez elkerülte Boráros veszélyesebb támadásait, a földön jobban tudta érvényesíteni akaratát, ezzel pedig legyőzte Gábort. Boráros instáján köszönte a támogatást és biztosított mindenkit arról, hogy itt még nincs vége, tanul a mérkőzésen tapasztaltakból.Szólj hozzá