Kérdéses diszkvalifikációval veszített Eddie Alvarez
MMA

Kérdéses diszkvalifikációval veszített Eddie Alvarez


A volt UFC bajnok, Eddie Alvarez harmadik meccsét vívta a ONE FC-nél az ellenfele pedig a ranglistán második, Iuri Lapicus volt. Nagyszerű formában érkezett a mérkőzésre, ennek megfelelően nem is tapogatózott sokáig.

Alig fél perc telt el a mérkőzésből, amikor Alvarez máris földre vitte a moldávot, akinek mindkét lábát összekulcsolta, ezzel teljesen limitálta a mozgását. Aktív védekezést nem igazán mutatott be Lapicus, így Eddie könnyedén sorozhatta a fejét. Érkeztek is a bombák bőven, de e közben a bíró figyelmeztette, hogy ne tarkóra menjenek azok az ütések. Lapicus mivel kifordította a fejét, ebből a helyzetből máshova nem is érkezhettek a találatok, az egyik után pedig elterült magatehetetlenül. Ekkor a mérkőzésvezető közbelépett és beszüntette a küzdelmet:Alvarez, aki nyert helyzetből bukta így a mérkőzést, azzal védekezett, hogy fültőre célzott, de már ez sem segített. A bíró felmutatta neki a piros lapot ezzel diszkvalifikálta az amerikait.

A kommentátorok is kiemelték, hogy ez egy nyerő stratégia volt Lapicus számára, mivel más fegyver már nem volt a kezében. De azt is hozzá tették, hogy ha az első ütés után nem sorozta volna tovább Alvarez, akkor biztosan nem léptetik le.

Az „Underground King” meccs utáni interjújában azt mondta, hogy nem akart sérülést okozni ellenfelének, reméli minden rendben van Lapiucus-szal. A bíróra nem haragszik, bár nem ért vele egyet.

Az MMA világában sokan mások sem értenek egyet a végeredménnyel. Kamaru Usman, Frankie Edgar és Sean Brady is a nem tetszését fejezte ki Twitteren, Ben Askren és Chael Sonnen pedig a bírót hibáztatták.

Szerinted jogos volt a DQ, vagy elvettek Eddie-től egy win-t?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá