Kamaru Usman: Nate és Jorge 20 vesztes meccsel elég távol van a BMF-hez
MMA

Kamaru Usman: Nate és Jorge 20 vesztes meccsel elég távol van a BMF-hez


A UFC jelenlegi váltósúlyú királya szerint egyik bunyós sem nevezhető a UFC BMF-jének, mert ketten együtt 20 vesztes mérkőzéssel bírnak.

Mivel az Ultimate Fighting Championship (UFC) nem tudta összehozni Colby Covington és Kamaru Usman címmeccsét a UFC 244-re, a main event Jorge Masvidal-hoz és Nate Diaz-hoz fordult, hogy megmentsék a gálát, mint a szervezet utolsó két legrosszabb anyabaszói.

A mérkőzésre november 2-án kerül sor, a díj egy 50.000 dollárt érő BMF öv lesz, de Usman szerint ez az egész kicsit vicces, szerinte épp a két legrosszabb fighter kapta a lehetőséget:

„Összesen húsz vereségük van. Húsz? Ülj szépen le a seggedre. Nem te vagy a legrosszabba anyabaszó.” – írta Usman, akinek mindössze egy veresége (2013) van a 16 meccséből (10-0 a UFC-ben).

Két dolog tartozik hozzá az igazsághoz.

  • Egy: a két bunyósnak összesen 24 veresége van összesen. Diaz a mérkőzései felét (se) nyerte, Masvidal valamivel jobban áll, és több tapasztalata is van.

  • Kettő: MMA-ban is számít a profi mérleg, de nem annyira, mint például bokszban, ahol sokszor a harcosoknak direkt gyenge ellenfelet választanak, hogy építsék a karrierjüket.Szólj hozzá