K-1: Vidákovics Patrik első menetes K.O.-val nyert a WLF-nél!

K-1: Vidákovics Patrik első menetes K.O.-val nyert a WLF-nél!


A magyak kick-boxer egyszerűen nem bír leállni, legutóbbi győzelme után most egy újabb skalpot gyűjtött be, egy helyi sztárral szemben.
"Április óta itt vagyok újra a Phuket Top Teamnél. 1 éves szerződést kötöttem velük, főleg kick-box szabályrendszerbe indulok. Májusban volt egy WLF mérkőzésem Kínában, ahol a helyi sztárral Liu Dachenggel bunyóztam -80 kg-ban a főmeccsen. Itt sajnos kikaptam pontozással, de mivel egy nívós mérkőzés volt, újra visszahívtak.

Tudatos 2 hetes felkészülés előzte meg a július 7.-i mérkőzésemet. Egy kicsit most máshogy készültem a mérkőzésre mint eddig, több hangsúlyt fektettem a mentális fejlődésre. Nem akartam azt érezni, mint előtte, hogy kivagyok merülve a napi 2 edzéstől, így egyet-egyet kihagytam reggel, így a délutáni edzésekre mindig feltöltődve mentem. Edzések előtt lementem a tengerpartra, motivációs könyveket olvasni, vagy hanganyagokat hallgatni.

Minden edzésen Pascal Schroth-tal sparringoltunk, olyan 5-6 meneteket. Nagyon hatékony vele bunyózni, ugyanis könnyen változtatja a stílusát, így mindenre figyelnem kell.
Az étkezésre is különösképpen odafigyeltem. Mivel a megengedett súly alatt voltam pár kilóval, bírtam szénhidrát dús ételeket enni, így az erőnlétem is jobb volt.

Úgy gondolom, hogy az eddigi legnagyobb hiba, amit elkövettem a felkészüléseimbe, hogy állandóan csak a mérkőzés járt a fejembe. Mit és hogyan fogok csinálni, hogyan reagálok a különböző szituációkra. Több hetes felkészülés során teljesen lefárasztottam az agyamat ezekkel a gondolatokkal, és mire a meccshez értünk sokkal görcsösebb voltam.

A mostaninál nem zsibbasztottam magam, a győzelem a fejembe járt mindig, de nem agyaltam, hogy mit fogok csinálni a meccsen. A felkészülésem jól ment, „ össze voltam rakva”, úgyhogy az improvizációra bíztam magam. Az ellenfelemet nem is néztem meg, így sokkal tisztább volt a gondolkodásom, csak a saját tudásomra fókuszáltam. Július 5-én, egyedül utaztam ki Kínába, hogy -78 kg-ban megmérkőzzek a fiatal, feltörekvő Xu Yuan Ging ellen.

Kint találkoztam a Tigerses Eddie Farrellel, aki mondta hogy segít a bemelegítésbe, és a sarkamba is beáll. Pénteken 76,3 kg-mal mértem be, így megint jóval a megengedett alatt voltam.
Úgy volt, hogy a 6. meccs a mienk, a mérkőzés előtt 10 perccel szóltak - mikor már a kesztyűt ragasztottuk le-, hogy a mi meccsünket berakták legutoljára, vagyis hogy még 2-3 óra múlva lesz. Jó….Türelmesen kivárjuk.

Végre eljött az idő, magabiztosan, tiszta fejjel mentem fel a ringbe, biztos voltam magamban. Mivel egy fiatal harcosról van szó, erősebben kezdtem, nem gondolkodtam sokat, viszont ő se hagyta magát. Egy májütés során összehúzta magát, majd felhúztam egy fejtérdet, ami be is talált, így összerogyott kínai ellenfelem, számoltak rá.Újból rámentem, viszont tudtam, hogy a testére ügyelni fog, ezért egy fejrúgást húztam fel, ami átment a védekezésén is (köszönöm thai edzőimnek azt a rengeteg pattintós rúgást), így megint lerogyott, és a bíró már nem engedte tovább.

Köszönöm, hogy olyan sokan gondoltatok rám otthon!"

Ismét emeljük a kalapunkat. Gratulálunk, Patrik!

Osu!


Szólj hozzá