Justin Gaethje: 'Ez tiszta erőszak'
MMA

Justin Gaethje: 'Ez tiszta erőszak'


Ha elég figyelmesek vagytok, és itt-ott olvastok MMA-val kapcsolatos cikkeket akkor már bizonyára észrevettétek, hogy Gaethje és az „erőszak” szó kéz a kézben járnak. Nem bizonyítja az ellenkezőjét a legutóbbi vele készített interjú sem, amiben a közelgő mérkőzéséről kérdezték Donald „Cowboy” Cerrone-val.

Aki már legalább egy hete követi a sportot is tudja, hogy miért olyan izgalmas a két úriember összecsapása, de nem árt, ha perspektívába tesszük a két könnyűsúlyú összecsapását és nézünk egy is statisztikát (ígérem nem sokat).

Cerrone-nak ez lesz a 34-ik UFC bunyója, amiből már 18 esetben részesült az est legjobb mérkőzésért vagy befejezésért járó bónuszban. Gaethje azonban minden tőle telhetőt megtesz, hogy Cerrone nyomdokaiba lépjen, mivel az eddigi 5 UFC mérkőzése alatt már 6! alkalommal részesült mérkőzés utáni bónuszban. Az első mérkőzés, amit Michael Johnson ellen vívott nem csak az est mérkőzése lett, hanem Gaethje megkapta az est legjobb teljesítményért járó elismerést is, így két legyet ütött egy csapásra….vagyis hármat, ha igazán pontosak akarunk lenni (szegény Johnson).

A fenti rövid statisztikai kitekintést Gaethje sem hagyta szó nélkül:

„Tiszta erőszak. Ezt nem kell hype-olni. Cowboy-nak van a legtöbb UFC mérkőzése, legtöbb teljesítmény bónusza. Minden rekord az ő neve mellé fűződik. Szóval igen, mit is kéne hype-olni? Amennyiben már láttál engem küzdeni akkor tudod, hogy verekedni jövök minden egyes alkalommal. Vagy engem ütnek ki, vagy én ütöm ki őket, ezt csinálom minden egyes alkalommal.” Mesélte Gaethje.

Szóval, aki eddig esetleg nem tudta, vagy lemaradt valamilyen okból a két gladiátor eddigi teljesítményeiről most már láthatja, hogy miért is ilyen várós az összecsapásuk.

Van itt azonban más is…

Nem is az MMA világában lennénk, ha nem lenne Cerrone-nak és Gaethje-nek közös múltjuk vagy egy olyan pont a múltból, ami még paprikásabbá teszi az egyébként sem hétköznapi bunyójukat. Régebben egymás edzőpartnerei voltak Új Mexikóban és egy sparring alatt történt egy kiütés is, amiről Gaethje mesélt még bővebben.

„Kiütött engem…leütött egy edzés közben. Nem is tudom pontosan, talán még nem is volt akkoriban egy profi mérkőzésem se. Még csak gyerek voltam. Most azonban már felnőtt férfi vagyok, és rendkívüli izgatottsággal várom, hogy megküzdjek vele és visszaadjam neki ezt a kiütést” – tette hozzá Gaethje.

A mérkőzésre egyébként Szeptember 14-én kerül sor a Rogers Arena-ban, Vancouver városában. Addigra már (talán) túl leszünk a Khabib vs. Poirier könnyűsúlyú címmérkőzés okozta izgalmakon és bizony ez az összecsapás könnyen hozhatja a súlycsoport következő kihívóját (*Ferguson enters the chat*).


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá