Jose Aldo harmatsúlyban?
MMA

Jose Aldo harmatsúlyban?


A Nova Uniao akadémia sztárja hétfő este beszélt az újságírókkal Rio de Janeiro-ban és elárulta, hogy életében először van diétán. Mindezt azért, hogy a December 14-én Las Vegas-ban megrendezésre kerülő UFC 245-ön már harmatsúlyúként harcoljon.

„Egy hónapja diétázom és a súlyom nagyon szépen csökken. Olyan keményen edzek, mint még soha, ezért egyáltalán nem jelentene gondot a pehelysúlyba való bemérés. Nagyon jól halad a fogyásom.” – mondta Aldo, aki jelenleg 150 font (68 kg).

„Kétségtelen, hogy a következő mérkőzésemet harmatsúlyban fogom vívni és már csak Cejudo-ra várok, hogy eldöntse mit szeretne. Amennyiben nem Cejudo lesz a következő ellenfelem az is rendben van. Bárki ellen kiállok harmatsúlyban. Minden nap kérdezgetem Dede-t (Andres „Dede” Pederneiras a Nova Uniao és Aldo főedzője, szerk.) és zaklatom Dana-t. Ennek a f***nak ideje volna elhagyni a burkot, amiben él és harcolni. Folyamatosan csak arról beszél, hogy harcolni szeretne, teszi mindezt az interneten, ami nagyon egyszerű. Én inkább látni szeretném, hogy aláír egy szerződést végre és megmutatja, hogy igazi férfi, harcoljon velem vagy bárki mással.” – egészítette ki mondandóját Aldo.

„A két súlycsoport bajnokai csak feltartják a UFC-t, ami nem jó rám, illetve a többi harcosra nézve és senkire, aki küzdeni szeretne. Ez a helyzet manapság a szervezetben. Azt mondják, hogy válaszolni fognak a megkereséseimre, de már több hónapja csak várok.” – fűzte hozzá Aldo.

Aldo elárulta, hogy a májusban Alexander Volkanovski ellen elveszített pehelysúlyú küzdelme óta próbál összehozni magának egy újabb mérkőzést. Tudja, hogy Cejudo valószínűleg idén már nem fog küzdeni, ezért bárki ellen képes kiállni. Felmerült Marlon Moraes neve is, aki Aldo korábbi edzőpartnere.

„Bárki. Nem látok ebben semmilyen problémát. Sose válogattam meg az ellenfeleimet. Cejudo idén már nem fog küzdeni, inkább színészkedik a médiának, szövegel, üzeneteket küldözget, kihív más harcosokat a figyelemfelkeltés miatt, de a kiba**ott szerződést képtelen aláírni.” – folytatta Aldo.

„Olyan, mintha már ő maga is letérdelt volna. Olyan magas, mint a térdem, így nekem nem is kell meghajolnom. Én csupán annyit szeretnék, hogy írja alá a szerződést. Ez minden. Mindannyian erre várunk. A szövegelés az megy, a cselekedet már kevésbé. Elnyerte a légsúlyú övet (125 font/56.7 kg), de ennyi. Van egy Olimpiai aranyérme, ami tiszteletreméltó, de a UFC-ben még nem tett semmit.” fakadt ki Rio de Janeiro királya.

Dana White eleinte ellenezte ezt az elképzelést, de az ex bajnok meggyőzte végül a UFC elnökét. Miután Aldo beismerte, hogy nehezen kapna egy harmadik mérkőzést is a pehelysúly jelenlegi bajnoka, Max Holloway ellen, így végképp elhatározta, hogy lefogyaszt harmatsúlyba. Teszi mindezt annyira hatékonyan, hogy minden nap küld White-nak egy képet a nap végi haladásról és testsúlyáról.

„Tudja, hogy megcsinálom. Elképesztő munkát végzünk a táplálkozás szakértőimmel, Maria Amelia-val és Priscila-val egyaránt. Biztosíthatok mindenkit, hogy jól haladunk és rendkívüli formában leszek. Harmatsúlyú harcosokkal edzek és erősebb vagyok mindegyiknél. Gyors és erős leszek.” folytatta Aldo.

Aldo megígérte, hogy valódi problémát fog jelenteni Cejudo számára.

„A srác rövid, kezdjük ezzel. Jól birkózik, ezt nem lehet elvenni tőle…De engem földre vinni nagyon nehéz. Amint ott lesz a lehetőség előhúzok egy térdest és kivégzem. Nem csak őt, hanem bárki mást is. Jelenleg leginkább az álló harcomra koncentrálok és arra, hogy agresszívabb legyek ahelyett, hogy a stratégiára gondolnák állandóan. Az utolsó küzdelmem során is túl sokat hezitáltam és vártam, amíg az idő letelt én pedig a végén nem csináltam semmit. Minden egyes nap konzultálok Dede-vel és fejlesztem a lábtechnikámat. Nem a stratégián agyalok egyfolytában.” mondta Aldo.

Azt hiszem mindenki nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy Aldo visszatérése rendkívül várós, legyen az bárki ellen. A pehelysúlyban elszenvedett vereségei a legjobbak ellen érkeztek és szerény véleményem szerint Aldo még mindig képes lehet egy-egy meglepetésre. Várjuk tehát a további fejleményeket remélve, hogy White telefonjában még van elég tárhely az Aldo-tól kapott képek számára.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá