Jose Aldo „egyből kopogni fog,” ha a UFC az utolsó meccse lebunyózására kényszeríti
MMA

Jose Aldo „egyből kopogni fog,” ha a UFC az utolsó meccse lebunyózására kényszeríti


A brazil klasszis hamarosan leül tárgyalni a UFC vezetőségével a távozásáról, de ha az nem jön össze, akkor azt ígéri, a búcsúbunyója botrányos lesz.


Jose Aldo október 19-én Las Vegasba repül ügyvédjével és menedzserével, hogy a UFC vezérkarával tárgyaljon, és reméli, hogy "mindent megoldanak", tehát felbontják szerződését. A jelenlegi ideiglenes pehelysúlyú bajnok azt mondja, már a McGregor-vereség után fontolgatta visszavonulását, de edző-menedzsere, Andre Pederneiras rábeszélte még egy meccsre. Az UFC 200-on egyhangú pontozással verte Frankie Edgart.
Dana ajánlhat nekem bármit. Már az öv elvesztése után motiválatlanná váltam. Olyan hosszú ideig voltam bajnok, egyből járt volna nekem a visszavágó, de nem kaptam meg. Már akkor más utat akartam járni, de "Dede" (Pederneiras) rábeszélt egy újabb meccsre. Megnyertem, de visszavágót megint nem kaptam. Már nem érzem a vágyat, nem izgat a bunyó. Más feladataim vannak az életben. Bajnokként akartam visszavonulni és most én vagyok a bajnok. Más utat akarok járni.

Edzője próbálja jobb belátásra bírni, de Aldo másképp képzeli a jövőt.
Beszéltem Dedével. Próbál győzködni, de hajthatatlan vagyok. Meglátjuk, hogy alakul majd a míting. Nem nyugdíjba akarok menni, még fiatal vagyok és erős, de bunyózni már nincs kedvem. Más szervezethez nem igazolok, nem hagynám ott a legnagyobbat egy kisebbért. Ha nem a UFC-ben bunyózom, akkor sehol.

Ha elengednének, remek lenne, ha nem, mit tudok tenni? Más terveim vannak, amik ettől a mítingtől függnek. Ha vissza akarok vonulni, a szerződés nem fog megakadályozni, nem kényszeríthetnek arra, hogy bunyózzak. Az ügyvédem már megnézte a szerződésem, de nem akarok pereskedni. Nem akarok semmit. Ha kényszerítenek, odamegyek, egyből kopogok és vége a meccsnek. Már mást akarok az életben.

Valójában Aldo bármikor visszavonulhatna anélkül, hogy szerződését felbontanák, és mivel nem szándékozik máshol bunyózni, érthetetlen, miért kész akár pereskedni is a szervezettel.
Mert úgy akarok távozni a UFC-nől, ahogy jöttem. Ha egy nap vissza akarok térni, biztosan ide fogok visszajönni. Innen jöttem és megérdemlem, hogy ide jöjjek vissza. De más terveim vannak.

Arra a kérdésre, hogy ezek a "más tervek" összeegyeztethetetlenek-e UFC szerződésével, Aldo így felelt:
Teljes mértékben. Mindenhez joguk van, még a levegővételemhez is. A szervezeten kívül még lélegeznem sem szabad.


Szólj hozzá