Jose Aldo „egyből kopogni fog,” ha a UFC az utolsó meccse lebunyózására kényszeríti
MMA

Jose Aldo „egyből kopogni fog,” ha a UFC az utolsó meccse lebunyózására kényszeríti


A brazil klasszis hamarosan leül tárgyalni a UFC vezetőségével a távozásáról, de ha az nem jön össze, akkor azt ígéri, a búcsúbunyója botrányos lesz.


Jose Aldo október 19-én Las Vegasba repül ügyvédjével és menedzserével, hogy a UFC vezérkarával tárgyaljon, és reméli, hogy "mindent megoldanak", tehát felbontják szerződését. A jelenlegi ideiglenes pehelysúlyú bajnok azt mondja, már a McGregor-vereség után fontolgatta visszavonulását, de edző-menedzsere, Andre Pederneiras rábeszélte még egy meccsre. Az UFC 200-on egyhangú pontozással verte Frankie Edgart.
Dana ajánlhat nekem bármit. Már az öv elvesztése után motiválatlanná váltam. Olyan hosszú ideig voltam bajnok, egyből járt volna nekem a visszavágó, de nem kaptam meg. Már akkor más utat akartam járni, de "Dede" (Pederneiras) rábeszélt egy újabb meccsre. Megnyertem, de visszavágót megint nem kaptam. Már nem érzem a vágyat, nem izgat a bunyó. Más feladataim vannak az életben. Bajnokként akartam visszavonulni és most én vagyok a bajnok. Más utat akarok járni.

Edzője próbálja jobb belátásra bírni, de Aldo másképp képzeli a jövőt.
Beszéltem Dedével. Próbál győzködni, de hajthatatlan vagyok. Meglátjuk, hogy alakul majd a míting. Nem nyugdíjba akarok menni, még fiatal vagyok és erős, de bunyózni már nincs kedvem. Más szervezethez nem igazolok, nem hagynám ott a legnagyobbat egy kisebbért. Ha nem a UFC-ben bunyózom, akkor sehol.

Ha elengednének, remek lenne, ha nem, mit tudok tenni? Más terveim vannak, amik ettől a mítingtől függnek. Ha vissza akarok vonulni, a szerződés nem fog megakadályozni, nem kényszeríthetnek arra, hogy bunyózzak. Az ügyvédem már megnézte a szerződésem, de nem akarok pereskedni. Nem akarok semmit. Ha kényszerítenek, odamegyek, egyből kopogok és vége a meccsnek. Már mást akarok az életben.

Valójában Aldo bármikor visszavonulhatna anélkül, hogy szerződését felbontanák, és mivel nem szándékozik máshol bunyózni, érthetetlen, miért kész akár pereskedni is a szervezettel.
Mert úgy akarok távozni a UFC-nől, ahogy jöttem. Ha egy nap vissza akarok térni, biztosan ide fogok visszajönni. Innen jöttem és megérdemlem, hogy ide jöjjek vissza. De más terveim vannak.

Arra a kérdésre, hogy ezek a "más tervek" összeegyeztethetetlenek-e UFC szerződésével, Aldo így felelt:
Teljes mértékben. Mindenhez joguk van, még a levegővételemhez is. A szervezeten kívül még lélegeznem sem szabad.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá