Jones támogatja Tyron Woodleyt, a Colby Covington elleni meccs előtt!
MMA

Jones támogatja Tyron Woodleyt, a Colby Covington elleni meccs előtt!


Az egykori félnehézsúlyú bajnok már nagyon szeretné kiütve látni Colby-t.

Nem is csoda… Az ideiglenes váltósúlyú övet birtokló „Káosz” ugyanis rengeteg ellenséget szerzett magának a hírnév felé vezető úton. Közülük is kiemelkedik azonban hajdani kollégiumi szobatársa: Jon „Bones” Jones.

A páros többször is egymásnak ment a közösségi médiában, azonban a UFC 225 előtt mérgesedett el végleg a viszonyuk, amikor Jones Rafael dos Anjos-t támogató bejegyzéseket tett közzé, továbbá felajánlott 50 000 dollárt annak, aki a bevonuló Covington-t megdobja egy bumeránggal. (Fabricio Werdum sajnos nem volt jelen az eseményen így ez elmaradt.) Az Instagramon pedig egy olyan kép is megjelent, amelyen Colby éppen „Bones” edényeit mosogatja el.

Ezek után nem meglepő, hogy Jones nem volt boldog a UFC 225 után. Sőt! A váltósúlyú bajnok, Tyron Woodley ennél többet is elárult:

„Jones felhívott a UFC 225 után és nem is húzta sokáig a mondandóját: ’Bármire szükséged van szólj, segíteni akarok!’ Ezt válaszoltam: ’Haver, te már megdolgoztál a pozíciódért, legendákat győztél le a fénykorukban és a valaha volt egyik legjobb harcos vagy. Ne aggódj miattam, nagyon csúnyán szét fogom rúgni a seggét, azt fogja kívánni, bárcsak meghalt volna.’ Jones-on pedig éreztem, alig várja, hogy ez megtörténjen.”

Covington a UFC 230-on szeretne címet egyesíteni, a Madison Square Gardenben, de a 2017 júliusa óta sérült Woodley júliusra vagy augusztusra tervezte a visszatérést (amiből már nem valószínű, hogy lesz valami). A bajnok mindenesetre úgy érzi, hogy egyedül neki van joga megszabni a feltételeket:

„Észrevettétek, hogy nem akadékoskodtam az átmeneti öv ellen? Tévedés-övnek hívom, mert annyit is ér, egy vicc. A kihagyásom alatt is elfoglalt voltam, dolgoztam, edzettem. Öt-hat hónap alatt felépültem, ami ennél a sérülésnél (vállízület-műtét) nagyon gyorsnak számít. Most, hogy lement a UFC 225, kész vagyok bármikor kiállni ellene. Ő nem bajnok!”

„Vegyél be egy nagy adag „ülj le a seggedre és fogd be a pofádat”, mert te nem vagy bajnok, te nem hívsz ki senkit. Senkit nem érdekel, hogy te hol akarsz harcolni. Akkor és ott harcolsz, amikor és ahol a bajnok mondja! Ha pedig viselni fogod a bajnoki öved a sajtótájékoztatón, vagy megint valami szörnyű öltönyben jelensz meg, akkor meg foglak alázni. Szerencsés vagy, hogy én foglak elverni. Amint készen állok, és amikor úgy érzem, hogy a legtöbb pénzt kereshetem, akkor harcolunk!”

Ez az alkalom több, mint valószínű a UFC 230 lehet, hacsak a bajnok nem akar csakazértis máskor harcolni, hogy ne az legyen, amit Colby mondott. „T-Wood” megosztott még pár kedves ellenfeléről, végszóként:

„Colby Covington, egy k*rva vagy, darabokra foglak törni az Octagonban. A sport szégyene vagy. Remélem, az összecsapás után soha többé nem harcolsz újra.”

Ki fogja megnyerni a két klasszis birkózó összecsapását?


Szólj hozzá