Jon Jones-t megfosztották ideiglenes bajnoki címétől
MMA

Jon Jones-t megfosztották ideiglenes bajnoki címétől


Innentől lehet fogadásokat kötni, hogy vajon ő lesz-e a UFC történetének legtöbbször címfosztott bajnoka.


Megtörtént az elkerülhetetlen, mikor az egyéves eltiltás bejelentése után Jon Jones-tól elvették félnehézsúlyú világbajnoki övét, két éven belül másodjára. Ez most az ideiglenes öv volt.

Dana White UFC-elnök így nyilatkozott az ügy kapcsán:
Jon Jones ezt minden lehetséges módon elszúrta, ahogy azt egy tehetséges csávó elszúrhatja. Ő a legnagyobb tehetség, és ez a legnagyobb balfaszság.

A 29 éves Jones valószínűleg a sport eddigi rövid történelmének egyik legnagyobb bunyósa, habár örökségét és karrierjét folyamatos ketrecen kívüli balhéi hátráltatják. Ezúttal azért kapott egyéves eltiltást, mert egy - általa finoman csak "fasztablettának" nevezett - szexuális teljesítményfokozó pirula beszedése miatt kétféle tiltott szert is találtak a vizeletében. Felelőtlen viselkedése miatt Jones az USADA-n kívül a Nevadai Atlétikai Bizottságtól is további büntetésre számíthat.

A UFC elnöke szerint a döntést nem volt nehéz meghozni. Jones-tól (22-1) először 2015. áprilisában vették el a címét, mikor karambolozott egy terhes nővel, akinek eltört a karja. Jones a sérültet otthagyva futva menekült a baleset színhelyéről, összetört kocsijában marihuánát és pipát találtak. Addig a pontig éppen szépen közelített Anderson Silva rekordjához a legtöbb sikeres UFC címvédés tekintetében, de az incidens miatt ez a szám nála egyelőre megállt nyolcnál.

Akkori eltiltása lejárta után egyhangú pontozással verte Ovince Saint Preux-t, és lett övé a köztes félnehézsúlyú cím, amit a „rendes” bajnok Daniel Cormier elleni várva várt címegyesítő visszavágó követett volna a UFC 200-on, mikor napokkal a meccs előtt megérkezett a pozitív teszt eredménye.

Dana White szerint Jones újabb hülyesége akár 10-20 millió dollárjába is kerülhetett a könnyelmű bunyósnak.


Szólj hozzá