Jon Jones szerint túl sokat várnak tőle az emberek
MMA

Jon Jones szerint túl sokat várnak tőle az emberek


Az első Vitathatatlan c. filmben hangzott el egy olyasmi monológ, amely szerint "ha bajnok vagy, mindenki akar belőled egy darabot", mindenki téged akar megverni és nagy is rajtad a nyomás.

A hétvégi UFC 247-en is ezt érezte Jon Jones, akit sokan minden idők (egyik) legjobbjának tartanak, súlycsoporttól függetlenül. A mérkőzés után – amit egyhangú pontozással nyert meg, de valójában ennél sokkal szorosabb volt a küzdelem – "Bones" elmondta, mi vezethetett ahhoz, hogy majdnem kikapjon:

”Harminc meccs közül talán hárman voltak olyan jók ellenem, hogy versenyképes mérkőzés alakuljon ki. Ritkán látni engem monoklival, ritkán ütnek meg a meccseimen. Szóval amikor ez megtörténik, az emberek izgatottak lesznek, még akkor is, ha egy jab-et kapok be. A meccsen egy jab-től lementem a földre, de egyből felpattantam, és a rajongók imádták ezt! Szóval nehéz úgy bunyózni, hogy az emberek nagy dolgokat várnak el tőled közben.

Pedig én is csak egy ember vagyok, aki tud vérezni, akinek vannak gyengeségei. Most is vannak fájdalmaim. Nehéz úgy bunyózni, hogy ekkora nyomás van rajtad és nem csak a rekordok eléréséért, hanem az emberek tiszteletének elnyeréséért is küzdened kell egyszerre."Ezzel a győzelemmel egyébként Jones lett a rekorder a legtöbbet nyert bajnoki meccs (14) tekintetében, övé a legtöbb címvédés félnehézsúlyban (ezzel most túlszárnyalta Georges St-Pierre-t), és gyakorlatilag 28-0 a mérlege, mint Khabib Nurmagomedov-nak. Azt rebesgetik, hogy pont ideje lenne annak, hogy kipróbálja magát nehézsúlyban.


Szólj hozzá