Jon Jones átment a hazugságteszten: tudta nélkül került szteroid a szervezetébe
MMA

Jon Jones átment a hazugságteszten: tudta nélkül került szteroid a szervezetébe


Ez alighanem a nap híre lesz, hiszen lehet, hogy egy nagy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy kijelentsük: Jones ártatlan a legfrissebb doppingügyében.

A múlt hónapban Jon Jones-t, minden idők legjobb félnehézsúlyú MMA harcosát (period.) poligráfos hazugságteszt alá vetették, abban a reményben, hogy bizonyítást nyerjen, Bones igazat beszél, és tényleg nem szedett be Turinabolt – vagy bármely egyéb szteroidot – azért, hogy jobban teljesítsen Daniel Cormier ellen a UFC 214-en.


A UFC most bejelentette, hogy Jones átment a december 7-i teszten, amit egyébként sem a UFC, sem a USADA nem írt elő Jon-nak.

Jones és csapata az elejétől fogva tagadta a szer használatát, amit kimutattak a szervezetében. A Turinabol egy elavult cucc, a team arra fogta az egészet, hogy biztos valami legálisan kapható és látszólag ártalmatlan, de szteroiddal szennyezett táplálékkiegészítő okolható az egészért, amelybe Turinabol került valahogy.


Az ügy azért nagy horderejű, mert a tavalyi meccsen Jones TKO-val nyert a 3. menetben Cormier ellen, visszaszerezte a félnehézsúlyú övet, amitől később megfosztották, miután megtalálták a Turinabolt a szervezetében. Jones-t felfüggesztették, de konkrét büntetést nem kapott, a jövő hónapban lesz viszont a meghallgatása, ahol majd úgy lehet majd előhúzni a hazugságvizsgálat eredményeit, mint nyulat a cilinderből.


Ami a mostani ügyet súlyosbította – legalábbis egészen a mostani eredmények meglétéig –, hogy Jon 2016-ban is lebukott már tiltott szerekkel, a UFC 200 előtt, és akkor egy éves eltiltást kapott, mert a bírák elismerték és elfogadták azt a magyarázatot, amely szerint Jones testében egy tiltott szerekkel teletömködött szexpirula miatt produkálta a pozitív tesztet, gondatlanságból. Tehát úgy néz ki, van párhuzam a két ügy között: korábban szexpirula, később pedig étrend-kiegészítő volt a ludas.

Persze ez lehet, hogy mind hazugság – sokan azt mondják, hogy minden élsportoló doppingol, bár erre nincs kézzel fogható, publikus bizonyíték.


Szólj hozzá