Jön a Tyson Fury vs. Deontay Wilder trilógia

Jön a Tyson Fury vs. Deontay Wilder trilógia


Tyson Fury, valamint AJ promótere, Eddie Hearn nagy bombahíreket jelentettek be nemrég. Az első, hogy még idén megkapjuk a Fury vs. Wilder 3-at. Deontay először döntetlent vívott Tyson-nal egy instant klasszikus mérkőzésen, amelynek 12. menetében az amerikai eszméletlenre ütötte a britet, aki azonban csodával határos módon felállt, és még meg is nyerte a menet utolsó másodperceit.

A visszavágón a magát rendesen alulmúló Wilder simán kikapott az élete legjobb formájában bokszoló Tyson-tól, a hetedik menetben állították le a meccset. A trilógia pontos időpontja még nincs meg, de november körül számíthatunk rá. A helyszín sem tiszta még, de versenyben van Kína, Új-Zéland, Ausztrália, valamint a Wilder számára hazai pályának számító Las Vegas is. Eddig mindkét alkalommal Amerikában volt az összecsapás.Lehet, hogy év vége felé még mindig nézők nélkül kell lehozni a gálákat, ezért az ökölvívás Dana White-ja, Bob Arum szerint kevesebb fizetést tudnak majd adni a harcosoknak, mivel nagy bevételkiesést jelent, hogy csak neten keresztül lesz nézhető a mérkőzés. Ez sokat elárul arról is, milyen lehet a helyzet a UFC-ben. Az már biztos, hogy 300.000 dollárt kell költeni a biztonsági előírások (koronavírus tesztelés, miegymás) betartására.

Az Anthony Joshua elleni második bombahírt a Cigánykirály jelentette be az instán:Az első AJ vs. Fury meccsre 2021. nyarán kerülhet sor,

Beleszólhat ezekbe a szép tervekbe természetesen, ha Fury esetleg kikapna Wilder-től, mert akkor Wildert illetné meg a címegyesítő álommeccs. Joshuának is lesz dolga jövő nyárig, neki Kubrat Pulev-et kellene legyőznie ahhoz, hogy partiban tudjon maradni. Eddie Hearn egyelőre azt mondta, jó hír, hogy Joshua szóban már megegyezett a Cigánykirállyal, két mérkőzést szeretnének összehozni egymás ellen.

Fury a WBC, Joshua pedig az IBF, a WBA és a WBO nehézsúlyú világbajnoka jelenleg.

Van itt egy kis probléma, ő pedig nem más, mint Dillian Whyte, aki az interim WBC bajnok, és aki szintén jelezte, hogy bokszolna Fury-val 2021. februárjában. Bob Arum szerint meglehet, hogy splittelik a WBC címeket, lenne egy rendes WBC (Whyte) és egy franchise WBC bajnok (Fury).

Ezt a franchise bajnok dolgot 2018-ban találta ki a WBC, melynek értelmében a franchise bajnok figyelmen kívül hagyhatja, hogy a rangsorban ki az elsőszámú kihívója, azért, hogy money fight-okat hozhasson össze nagyobb, de a rangsorban lejjebb álló nevekkel. A Top Rank CEO-ja szerint most a money fight-okra kell koncentrálni, mert a koronavírus miatt nagyon sokáig nem voltak (és nem lesznek még egy darabig) meccsek, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy a rajongók kívánalma teljesüljön.

Alakul még a molekula, meglátjuk, mi lesz. Stay tuned, TOTALDAMAGE család!

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41
Szólj hozzá