Joe Rogan: 'senkinek sem szabadna börtönben lennie füvezésért'

Joe Rogan: 'senkinek sem szabadna börtönben lennie füvezésért'


Joe Rogan, a világ vezető podcastjának, a The Joe Rogan Experience-nek a tulajdonosa forró témát érintett az egyik legújabb adásában.

A UFC legrégebbi és legnagyobb respektjének örvendő szakkommentátora Brittney Griner ügyére tért ki, és közzé is tett belőle egy részletet a 15,4 millió követővel rendelkező Instagramjára. A posztra özönlenek a lájkok és a kommentek.

Brittney egy amerikai kosárlabdázó, akit még februárban tartóztattak le Oroszországban egy olyan vaporizátor használata miatt, ami THC tartalmú kannabisz olajat tartalmazott.

A cucc az USA területén legális, de Oroszországban tiltott. A lány hónapok óta börtönben van, és akár 10 év börtönt is kaphat a "tettéért".

Egyes amerikai tisztviselők szerint az oroszok azért tették ezt, hogy kicsit visszaszúrjanak azokért a szankciókért, amit Ukrajna megtámadása miatt kaptak.

Rogan úgy fogalmazott, ez "kibaszottul rettenetes", de aztán rávilágított arra, hogy itt bizony nem csak az oroszokkal van a gond:
"Mindenki azon pörög, hogy #free Griner, miközben az emberek Amerikában is börtönben vannak füvezés miatt! És már kibaszott ÉVEK óta börtönben vannak!!!" – fakadt ki a házigazda. "Hosszú évek óta! És nem egy! Több ezren vannak. Velük mi lesz? Őket ne engedjük ki? Miért, mert nem jó kosarasok? Mert ők nem híresek?"
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joe Rogan (@joerogan) által megosztott bejegyzés


A posztban Joe hozzáteszi, hogy szerinte "senkinek sem szabadna börtönben lennie füvezésért".

A világban országonként változik, hogy hol legális és hol illegális a kannabisz – észrevehető azonban egy trend. Egyre több helyen teszik legálissá a kannabiszt, már a legtöbb amerikai államban és számos nagy európai országban legális a használata gyógyászati, vagy rekreációs célra.


zöld: gyógyászati célra legális, kék: mindenhogyan legális (forrás: Wikipedia)


A térképen a szürke rész jelzi, hol illegális a szer, de a kép kicsit csalóka, mert egyes helyeken illegális ugyan, de nem büntetik szigorúan a használatát.

A kannabisz az I-es típusú drogok közé tartozik, komoly függőséget okozhat, de az alkohol, ami szintén pszichoaktív drog, érdekes módon mindenhol legális, még annak ellenére is, hogy egyesekből agresszivitást válthat ki (a kannabiszról ez nem mondható el), és egyben számos társadalmi probléma 8szexuális erőszak, ittas vezetés, családon belüli erőszak, stb.) forrása.

 


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá