Joanna Jedrzejczyk szerint veresége „baleset” volt
MMA

Joanna Jedrzejczyk szerint veresége „baleset” volt


A volt bajnok nem változtat hozzáállásán.

Joanna Jedrzejczyk (14-1 MMA, 8-1 UFC) profi pályafutásának első vereségét szenvedte el Rose Namajunas kezei által, ami világbajnoki címébe is került. A lengyel amazon azonban azta sem bujkál sebeit nyaldosva, hanem továbbra is élvezi a rivaldafényt.

Jelenleg Shanghai-ban van, mint vendég-bunyós a UFC Fight Night 122 gálán, ahol keményen nyilatkozott a médiának.
Az életem jobb, mint előtte. Sokak szerint sírnom kellene, és nem hiszik el, hogy mosolygok és jókedvem van. Jobb lehetőségeim vannak, nagyobb cégek kerestek meg, mert látják bennem az embert, a harcost, a profi atlétát. Ez vagyok én. Erősebb lettem.”

A volt szalmasúlyú bajnok szerint „igazi rajongói” nem hagyták el, habár sokan kritizálták meccs előtt nyilatkozatai miatt, melyben azt fejtegette, hogy Namajunas „fejben gyenge”.
Akik azt mondják, azért vesztettem, mert beképzelt és arrogáns voltam, azoknak üzenem, hogy ezentúl még önteltebb és gőgösebb leszek. És hangosabb, mert tudom, mennyit érek. Nagyobb vagyok, mint az az este a UFC 217-en. Mindenki hibázik, de ez részemről nem hiba volt. Mert nem követtem el hibákat. Egy véletlen baleset volt. Az emberek nem tudják és nem is fogom senkire fogni, mert egy profi hölgy vagyok és elfogadom.”

Jedrzejczykremek formában volt a mérkőzés előtt, majd „valami történt”, de nem árulja el, hogy mi. Annyit tisztázott mindössze, hogy nem a nyomás vagy a stressz okolható a vereségért.Joanna szerint az sem igaz, hogy nem tiszteli ellenfeleit, Rose-nak is gratulál a győzelemhez.
Még mindig én vagyok a bajnok. Én csináltam az egész súlycsoportot. Sok üzenetet kapok, amiben emlékeztetni akarnak arra, hogy már nem vagyok „Joannachampion”, már nem vagyok a szalmasúlyú királynő. Ha valaki aranyérmes az olimpián, de négy év múlva nem nyer, attól még olimpiai bajnok marad. Ez ugyanígy van az én címemmel is, amit ötször megvédtem, ez azért jelent valamit.

Jedrzejczyk most két hónapig Lengyelországban pihen, utána pedig még nem tudja, hol és mikor, de – állítása szerint - megint a címért küzd majd.


Szólj hozzá